CRFPA Călăraşi asigură calificarea profesională în meseriile cerute pe piaţa forţei de muncă

Print Friendly, PDF & Email

cursuri calificare sCentrul Regional de Formare Profesională al Adulţilor din Călăraşi,  prin activitatea pe care o desfăşoară, asigură calificarea profesională în meseriile cerute pe piaţa forţei de muncă, din judeţul Călăraşi, şi nu numai. Cursurile de pregătire profesională sunt la standarde de înaltă calitate. Centrul are, în structura sa,  laboratoare dotate cu aparatură  modernă, asigurând, în acest fel, suportul logistic şi material, necesar cursanţilor care doresc să se califice în meseria pentru care au optat. Unul din cursurile solicitate pe piaţa muncii locale este şi cel de coafură frizerie, ce se desfăşoară la parterul instituţiei. În fiecare an, beneficiază de acest curs, aproximativ 60 de persoane care doresc să se califice în  domeniul coafurii şi frizeriei. Centrul asigură  suportul  de cursuri, materialele şi ustensilele necesare pentru desfăşurarea cursurilor în bune condiţii.  Steluţa Stănescu, în calitate de formator,  asigură  orele de practică în domeniul coafurii şi frizeriei la CRFPA Călăraşi, de 7 ani de zile. ,,De-a lungul timpului, am avut foarte mulţi cursanţi cu vârste  cuprinse între 16 şi 50 de ani, care au îndrăgit această meserie, ce  este  mult solicitată pe piaţă, la ora actuală. Aici, cursanţii învaţă noţiunile de bază, să aplice o vopsea pe păr, să realizeze o tunsoare, diferite coafuri sau  împletituri care, acum, sunt în vogă. De asemenea, cursantele mai învaţă să realizeze o manichiură sau o pedichiură. Am avut multe cursante şomere care au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, după terminarea acestui curs”, a spus  Steluţa Stănescu.

Dafina Ana Răducanu, una dintre  cursante, s-a arătat foarte încântată de orele de pregătire în domeniul coafurii şi frizeriei. ,,Am 20 de ani,  îmi place ceea ce fac aici, am învăţat multe lucruri, de la manichiură, până la operaţiile mai complicate, de frizerie şi coafură. Sunt şomeră şi sper că îmi voi găsi un loc de muncă, după terminarea acestui curs”, a  mărturisit   Dafina Răducanu.

Mariana Dumitrache, cursantă, doreşte să-şi deschidă un salon de frizerie şi coafură. ,,Sunt din comuna Jegălia şi am venit la acest curs, din proprie initiativă, pentru că, intenţionez să-mi deschid propria afacere. Sunt foarte mulţumită de personal şi de cursurile organizate în acest centru. La început, am crezut că este o glumă, dar când am  început să aprofundez mai multe cunoştinţe predate la cursuri,  mi-am dat seama că este foarte plăcut să lucrezi într-un asemenea domeniu. Este mare lucru să poţi învăţa, în ziua de astăzi, o meserie atât de frumoasă, cum este cea pe care o învăţăm noi, aici. O să recomand astfel de cursuri şi cunoştinţelor mele”, a precizat Mariana Dumitrache.

Tot la parterul Centrului există şi laborator dotat cu tehnica necesară pentru desfăşurarea cursurilor de masaj şi reflexo-terapie. De aceste  cursuri, pot beneficia atât şomerii, cât şi persoanele interesate să se califice în meserii, cum este  cea de maseur sau de reflexo-terapeut.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Universitățile din Anglia, o ţintă pentru elevii călărăşeni

lun sept. 30 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱De două săptămâni, fosta eleva călărăşeană, Larisa Barbu a intrat în viaţa de student, la University of Manchester, Anglia. Este o tânără pe care am cunoscut-o cu vreo doi ani în urmă şi care mi-a atras atenţia, prin modul în care reuşea să te capteze, […]