Construcția depozitului de deșeuri de la Ciocănești stabilită prin instanță

curtea_apel_bucurestiDupa mai bine de un an si jumatate de la data depunerii ofertelor pentru cele doua mari investitii: constructia depozitului regional de la Ciocanesti si inchiderea gropilor de gunoi, din municipiile Calarasi si Oltenita, respectiv orasele Lehliu Gara si Fundulea, Consiliul Judetean Calarasi anunta, acum câteva luni, rezultatul evaluarii: semnarea contractului de lucrari cu HIDROCONSTRUCTIA SA Bucuresti, pentru depozitul regional Ciocanesti si reluarea licitatiei pentru investitia de inchidere a rampelor de gunoi istorice.

Ca in cazul marii majoritati a licitatiilor publice importante, si pentru acest proiect a urmat contestarea rezultatului evaluarii. Astfel, in prima etapa de judecare a acestora, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C.) Bucuresti, au fost mentinute si confirmate rezultatele evaluarii comisiei din partea Consiliului Judetean Calarasi, rezultate certificate si de reprezentantii U.C.V.A.P. (Unitatii Centrale de Verificare a Achizitiilor Publice).

Zilele acestea, insa, urmare a recursurilor inaintate catre Curtea de Apel in ambele situatii, cele doua solutii ale CNSC au fost desfiintate, Curtea de Apel stabilind reevaluarea ofertelor in cazul constructiei depozitului central de la Ciocanesti si a ofertei IRIDEX SA Bucuresti, pentru licitatia privind inchiderea gropilor istorice.

Drept urmare, IRIDEX SA  a fost declarat castigator pentru primul contract de lucrari (constructia depozitului regional Ciocanesti), fiind foarte probabil sa fie declarat castigator si in cazul celei de a doua investitii.

Cele doua decizii ale Curtii de Apel sunt executorii, dar ar putea fi, la randul lor contestabile, lucru de nedorit, atat timp cat o noua intarziere in demararea celor doua mari investitii ar putea periclita finalizarea in termen (31 decembrie 2015) a proiectului „Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi”.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Călăraşi, Bacalaureat 2014: peste 1400 de absolvenţi de liceu s-au prezentat la prima probă scrisă

lun iun. 30 , 2014
Luni, 30 iulie, a debutat  cea mai dificilă parte a bacalaureatului, odată cu susţinerea probelor scrise. În această zi, absolvenţii de liceu au susţinut  testarea la Limba şi Literatura Română.  Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeeţan Şcolar Călăraşi,  la această probă s-au prezentat 1476 de absolvenţi de liceu, din cei 1577 înscrişi, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!