Consiliul Județean va fi atacat în instanță pentru schimbarea vicepreședinților

Print Friendly, PDF & Email

Bogdan Georgescu si Stefan IonTimp record pentru ședința Consiliului Județean, de astăzi, deoarece a ținut nu mai puțin de 2 ore și jumătate.

Ceea ce a făcut ca ședința să dureze cu mult peste timpul obișnuit, au fost proiectele de hotărâre și procedura de vot ce a trebuit urmată, pentru înlocuirea vicepreședinților de Consiliu Județean, Ion Ștefan și Bogdan Georgescu, și alegerea celor noi, Marian Dinulescu și Jolan Craiu.

Cele două proiecte de hotărâre propuse de Răducu Filipescu, au trecut lejer, cu majoritatea simplă necesară la vot dar, așa cum era de așteptat, cu opoziția  PSD, UNPR, PC, dar și a consilierilor independenţi.

Marian DinulescuPentru înlocuirea lui Ion Ștefan (PSD) din funcție au fost două propuneri: Marian Dinulescu și Nicolae Dragu. Marian Dinulescu (PNL) a primit 17 voturi pentru, iar Nicolae Dragu (independent) 12.
Iolanda CraiuÎn locul lui Bogdan Georgescu (PC) au fost propuși Jolan Craiu (PP-DD) – 18 voturi pentru și Liviu Vârtejanu-10 voturi. Aici se pare că un vot pentru Jolan Craiu a venit şi din partea unui consilier independent.

Președintele Răducu Filipescu a dorit să îi mulțumească lui Ion Ștefan pentru munca depusă. ”Îi mulţumesc pentru activitate! A fost un foarte bun coleg, dar viaţa politică nu e dreaptă. Înainte de a fi administratori, suntem oameni politici. Poate viaţa ne va aduce, din nou, împreună!”

Vizibil emoţionat, Ion Ştefan a spus: ”Am avut emoţii mai mari decât atunci când am fost ales în unanimitate. Cred că mi-am făcut datoria ca vicepreşedinte. Regret doar cum aţi procedat cu mine, domnule preşedinte! Înţelegeam jocurile politice şi îmi dădeam demisia, dar am aflat de la colegi de înlocuirea mea. O să mă folosesc de toate tertipurile pntru a ataca în justiţie hotărârea.”

Bogdan Georgescu nu a menţionat dacă va ataca hotărârea, preferând doar să părăsească sala după vot, nu înainte de a-i spune preşedintelui Consiliului Judeţean că nu vrea să îi dea ocazia să-i mulţumească, pentru că de fapt nu a fost nicio colaborare timp de doi ani. Filipescu nu a ratat momentul şi i-a raspuns scurt: „Nici măcar nu ne-am văzut!”

juramant Marin ValentinÎn cadrul ședinței a depus jurământul, noul consilier județean, Valentin Marin, care l-a înlocuit pe Marian Drăgan, demisionar din funcție.

Preşedintele Consiliului Judeţean e explicat motivele care au dus la ultimele mutări politice, din cadrul instituţiei pe care o conduce. “S-a creat o altă majoritate, a PNL-ului şi a PDL-ului. S-a făcut această schimbare în Consiliul Judeţean, ca şi în cazul acelor  mutări dinaintea şi din timpul Ordonanţei 55, când au plecat de la un partid la altul primari sau au fost schimbaţi viceprimari. Este normal ca cei care au muncit pentru PNL să îşi dorească aceste poziţii. În mod clar, Consiliul Judeţean va avea o conducere de dreapta. Marian Dinulescu şi Iolanda  Craiu vor ocupa funcţiile de vicepreşedinţi. Am avut negocieri cu PP-DD, după cum se ştie Ordonanţa 55 nu mai este valabilă şi cei din PP-DD au hotărât ca doamna Craiu să  ocupe poziţia de vicepreşedintă a  Consiliului Judeţean. La baza acestei decizii, avem Ordonanţa nr. 55 produsă de PSD care a schimbat majorităţi în Consiliile Judeţene. Ăsta a fost obiectivul Ordonanţei, schimbarea majorităţilor politice pentru fludizarea deciziilor politice. Noi vrem să fim în concordanţă cu acestă Ordonanţă.”, a spus  preşedintele Răducu Filipescu.

Schimbările mult aşteptate de noua majoritate creată vor mai avea de aşteptat, dacă deciziile vor fi atacate în instanţa de contencios administrativ, de către vicepreşedinţii eliberaţi din funcţie.

schimbare vicepresedinti
vot
Marian DinulescuIolanda Craiujuramant Marin ValentinDSCF6943

Please enter banners and links.

Next Post

Mesajul primarului Daniel Ștefan Drăgulin cu ocazia Zilei Naționale

lun dec. 1 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Dragi călărășeni, La  96 de ani de la Marea Unire ce a avut loc la 1 Decembrie 1918, trăim un moment de sărbătoare, unitate și patriotism al unui popor ce a avut şi are valori care merită cinstite. Anul acesta este și un moment în […]