Consiliul Judeţean renunţă la firma Tetraedru, care manageriază Spitalul Judeţean Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

spital 2Preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu a anunţat,  la întâlnirea cu presa, că renunţă la firma care răspunde de managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Tetraedru Medical Consulting.

Acesta s-a declarat nemulţumit de activitatea depusă, care nu a avut nicio performanţă financiară, cu excepţia perioadei când a preluat spitalul,  la începutul anului 2013.

„Nu s-a întâmplat nimic de când au venit ei şi îi vom schimba cu alţii, cu o altă firmă sau altă persoană, pentru că nu şi-au îndeplinit criteriile de performanţă. Mie îmi pare rău că am făcut o mare greşeală. Cel mai bun a fost primul manager, Dan Şerban. S-a certat cu toţi doctorii, dar a făcut treabă! Dacă aş putea să îl aduc înapoi, pe el ca persoană, nu ca reprezentant de firmă, aş face-o. Dar ar trebui să îşi schimbe atitudinea faţă de medici, pentru că numai eu ştiu cum m-am umilit faţă de aceştia să nu plece. Dar acum, şi ei vor trebui să asculte! Am nevoie de un om care să îşi asume toată responsabilitatea şi cine ascultă, ascultă, cine nu, poate să se ducă unde vrea!

Ţinta este să rentabilizez spitalul şi să nu să se închidă. M-am săturat să le tot vărs bani, în continuu, şi ei să nu facă nimic. Vom pune un medic şi vom conduce Spitalul din Consiliul Judeţean, ne vom asuma această responsabilitate, până vom găsi persoana potrivită. O variantă este să revenim la Bianca Vidaeff, ca manager, pentru o perioadă de interimat!”

În ceea ce priveşte locuinţele de serviciu pentru medicii care ar putea să vină la Călăraşi, Filipescu este de părere că nu acestea sunt impedimentul pentru care nu vin, ci salariile foarte mici. „Sunt plecaţi foarte mulţi să muncească în străinătate, pentru că salariile din România nu le oferă un trai decent. În ceea ce priveşte locul unde ar putea sta, există primar la Călăraşi care să dea locuinţe, Consiliul Judeţean nu are de unde!”, spune Filipescu.

spital judDe menţionat că schimbarea firmei de management a Spitalului Judeţean Călăraşi va avea loc la finalul anului, când expiră contractul dintre firma Tertaedru şi Consiliul Judeţean Călăraşi. Încă de anul trecut, Spitalul a funcţionat, în mare parte, cu conturile blocate, din cauza datoriilor mari faţă de furnizori, ceea ce a însemnat, în primul rând, o proastă aprovizionare cu medicamente, şi nu numai. În cei doi ani de management la Spitalul Judeţean Călăraşi, firma Tetraedru a schimbat conducerea spitalului de trei ori, fără niciun rezultat.

SC Tetraedru Medical Consulting SRL este singura firmă din România care oferă servicii de management pentru spitale.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma avea, în 2012, doar trei angajaţi şi o cifră de afaceri de 266.500 lei.
Primul Consiliu Judeţean care a ales o firmă privată ca manager al Spitalului Judeţean este cel din Mehedinţi, care a renunţat la ea, după doi ani.

Firma Tetraedru şi-a dovedit, în continuare, incapacitatea managerială. La începutul acestui an, Consiliul Judeţean Gorj anunţa că renunţă la managementul acestei firme, ca la finele acestui an să i se adauge Consiliul Judeţean Călăraşi. Tetraedru Medical Consulting se ocupă şi de managementul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, unde Ministerul Sănătăţii a început o anchetă în urmă cu aproape 2 luni, ale cărei
rezultate nu au fost făcute, încă, publice.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Consiliul Județean va fi atacat în instanță pentru schimbarea vicepreședinților

joi nov. 27 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Timp record pentru ședința Consiliului Județean, de astăzi, deoarece a ținut nu mai puțin de 2 ore și jumătate. Ceea ce a făcut ca ședința să dureze cu mult peste timpul obișnuit, au fost proiectele de hotărâre și procedura de vot ce a trebuit urmată, […]