Mandatele a doi consilieri județeni au încetat

Print Friendly, PDF & Email

Eugenia Iliescu si Mihai IonMihai Ion și Eugenia Iliescu și-au încheiat misiunea, din calitatea de consilieri județeni. Astăzi, în ședința Consiliului Județean, a fost aprobată încetarea de drept a celor două mandate. Dacă în cazul Eugeniei Iliescu vorbim de o demisie din motive personale, în cazul lui Mihai Ion, demisia a survenit ca urmare a deciziei definitive trimise de ANI, prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat starea de incompatibilitate a acestuia.

„Prin adresa Agenţiei Naţionale de Integritate cu nr. 11077/G/ÎI/13.03.2015, înregistrată la Consiliul Județean Călărași, sub nr. 4121 din 18.03.2015, a fost comunicat Raportul de evaluare nr. 30381/G/ÎI/15.06.2012, privind pe domnul Mihai Ion, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, rămas definitiv prin Decizia nr. 1041/09.03.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia. În consecinţă, considerăm că se impune adoptarea unei hotărâri prin care să se constate încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Mihai Ion, precum şi declararea locului acestuia, în cadrul Consiliului Judeţean, ca vacant”, arată expunerea de motive, prezentată în ședință.

De menționat că motivul incompatibilității lui Mihai Ion îl constituie încheierea unui contract, între societatea unde era acționar și Consiliul Județean, în perioada în care a fost consilier județean.

Please enter banners and links.

Next Post

Comunele Ciocănești și Gurbănești ajutate din fondul de rezervă bugetară al județului

joi apr. 30 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Două localități, din județul Călărași, au solicitat ajutorul Consiliului Județean, pentru a-și putea achita unele datorii acumulate. Din fondul de rezervă bugetară, constituit în bugetul local, Consiliul Judeţean poate aproba acordarea de ajutoare către unităţile administrativ-teritoriale, aflate în situaţii de extremă dificultate, la cererea publică […]