Comuna Borcea își va moderniza drumurile, prin PNDL

Print Friendly, PDF & Email

Perioada de vacanță care se apropie cu pași repezi, nu este una de micșorare a ritmului de lucrări, în comuna Borcea.

borcea proiectePrimarul Aniel Nedelcu este hotărât să continue investițiile făcute în comună. Nu mai târziu de luna trecută, a fost finalizată lucrarea „Extindere și reabilitare front captare și rețea de distribuție apă potabilă în comuna Borcea”, investiție începută acum 5 ani, în valoare totala de 4.219.000 lei. Comuna Borcea, prin acest proiect, a extins rețeaua de apă potabilă în comună, iar gospodaria de apă a fost modernizată.

În urmă cu două săptămâni, a fost semnat proiectul cu Ministerul Administrației Publice pentru proiectul depus, prin PNDL, „Modernizare străzi în comuna Borcea, județul Călărași”. Prin această investiție se vor asfalta 3,664 km de străzi, iar valoarea totală a investiției este de 5.522.696 lei (1.228.713 euro), din care valoarea lucrărilor de construcții este de 4.919.029 lei (1.094.406 euro).

„Mă bucur că nu s-a ţinut cont de culoarea politică, pentru că şi locuitorii comunei Borcea au nevoie de străzi modernizate.”, a spus Aniel Nedelcu.

Proces RAJAProcesul cu RAJA continuă

Dorinţa de a scădea preţul la apă pentru locuitorii comunei, l-a determinat pe primarul Aniel Nedelcu de a rezilia contractul cu RAJA Constanţa.

„Procesul continuă acum, dar nu cu RAJA Constanţa, ci de data asta cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Constanţa, sub auspiciile căreia lucrează firma. Un expert evaluator va face o expertiză privind investiţiile făcute de RAJA, pe fiecare stradă, deoarece unul din motive pentru care susţinem că preţul plătit la apă e foarte mare, constă în lipsa investiţiilor făcute de societate. Trebuie să se stabilească dacă le dăm bani pentru investiţiile pe care ei spun că le-au făcut. RAJA era obligată, conform contractului, să răspundă de mentenanţa reţelei de apă şi să furnizeze serviciul. Acum plătim 5,2 lei şi înţeleg că vor să îl majoreze la 6 lei/mcub, pentru că ei sunt obligați să meargă cu un preț unic pe operator. Nu pot avea un preț la Constanța și un alt preț la Borcea.

Tabel cu cetatenii nemultumiti de pretul apeiAvem sute de semnături strânse pentru a fi reziliat contractul cu RAJA Constanța.

 

25 de noi locuri de muncă pe perioada renovării pistei de la Aeroportul Militar Bărăganul

Avem o societate din Galați care lucrează pista de la Aeroportul Militar Bărăganul

(Flotila 86 Aeriană Fetești) și am reușit să dăm 25 de oameni care să muncească pe această perioadă cât durează lucrările de renovare. Este un proiect al Ministerului Apărării Naționale și au avut nevoie de avize de la primărie pentru a transporta materialele de construcții. Discutând cu directorul lor am ajuns la concluzia că pe lângă oamenii aduși de la Galați, muncitori calificați, să ia și muncitori necalificați din Borcea.Proiectul de modernizare se desfășoară pe parcursul a 3 ani și constă în consolidarea pistei de decolare și aterizare, a sistemului de frînare și avarie, a platformelor de parcare și de mentenanță a aeronavelor, a depozitelor, precum și a hangarelor de mentenanță.

Este mereu loc de mai bine și, sper, ca toate proiectele pe care mi le-am propus, până la sfârșitul mandatului, să le pot finaliza. În final, ca de obicei, le muțumesc locuitorilor comunei Borcea, pentru faptul că îmi sunt alături și le promit că nu voi precupeți niciun moment pentru a mă implica în problemele lor, care sunt și ale mele!”, spune primarul Aniel Nedelcu.

Please enter banners and links.

Next Post

Accident grav pe DN3, soldat cu o victimă

lun iun. 30 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Luni, 30 iunie in jurul orei 12, 30 a avut loc un grav accident rutier pe DN3 între localităţile Vişinii şi Vlad Ţepeş, judeţul Călăraşi. B. Nelu, în vârstă de 46 de ani din Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul marca Mazda, a părăsit partea […]

Te mai poate interesa