Comuna Borcea a sărbătorit, cu fast, Ziua Naţională

Print Friendly, PDF & Email

 

1 Decembrie, Ziua Naţională a României are puternice reverberaţii în istoria poporului român. În fiecare an, această zi  este marcată   printr-o serie de manifestări festive, menite să aniverseze momentul ce a schimbat, radical, evoluţia societăţii româneşti.

„Este o zi de neuitat, pentru ca, la 1 decembrie 1918, la   Alba Iulia, s-a realizat Marea Unire si formarea statului national unitar roman. Prin Unire, am devenit un stat mai puternic, Unirea inseamna putere, iar puterea inseamna forta, ceea ce a condus la integritatea statului national unitar roman. Este un prilej, pentru mine, de a ura veteranilor de razboi, vaduvelor veteranilor de razboi, urmasilor acestora, precum si tuturor locuitorilor comunei Borcea, o zi frumoasa plina de bucurii, sanatate, fericire, impliniri, prosperitate si belsug in casa fiecaruia dintre noi. Recunoscatori trecutului, sa avem grija de prezentul si viitorul localitatii noastre, si bunul Dumnezeu sa binecuvanteze localitatea noastra si proiectele de viitor ale comunitatii noastre!

Asa sa ne ajute Dumnezeu ! La multi ani Romania, La multi ani romani !”, primarul comunei, Aniel Nedelcu.

Rep: Sunt prezenţi SMURDUL, pompierii militari cu tehnica si aparatura din dotare,  dar, totodata, sunt si cateva corturi care asteapta oamenii sa se serveasca din bucatele traditionale.

 Aniel Nedelcu: Da, intr-adevar, avem pe raza comunei Borcea subunitatea de pompieri, care ne-a fost alaturi la toate evenimentele pe care le-am organizat, in comunitate ca, de altfel, si pe 1 decembrie. Pentru locuitorii comunei Borcea  a fost pregătită fasolea cu ciolan, dar si un pahar de vin sau tuica fiarta. Sunt pregatite peste 1000 de portii. Vom aprinde, zilele acestea, iluminatul ornamental, specific acestei perioade de an, vom organiza un pom de Craciun, pentru 700 de copii din Borcea, fiecare urmand sa primeasca, de la Moş Crăciun, cadourile pregatite, cu ajutorul sponsorilor.

În pragul sărbătorilor de iarnă, le transmit locuitorilor toata consideratia mea, sincere urari de bine, sanatate si fericire, sa aiba o zi de sarbatoare plina de bucurii, atât veteranii de razboi şi vaduvele acestora, precum şi urmasilor acestora, tuturor persoanelor din comunitatea numită Borcea!

Nu în ultimul rând, le transmit “La multi Ani”, celor care îşi serbeaza ziua onomastică, de Sfântul Nicolae, prima sărbătoare cu care se deschid, de altfel, manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă.

Actualitatea nr 74_Layout 1.qxd

Actualitatea nr 74_Layout 1.qxd

Please enter banners and links.

Next Post

Clubul Sportiv ,,Seijitsu”Călăraşi a ocupat podiumul la Cupa de Karate SEISHIN-KAI Braşov

sâm dec. 7 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Deşi este un club sportiv tânar care a luat fiinţa în luna mai, anul acesta , ,,SEIJITSU”Călăraşi demonstrează, încă o data, valoarea pe care a căpătat-o, prin rezultatele competiţionale pe care le-a obţinut într-un timp destul de scurt. La Cupa de Karate SEISHIN-KAI Braşov, ce […]