Comisarul Corina Crețu a fost prezentă la inaugurarea unei investiții, din cadrul programului de cooperare transfrontalieră Bulgaria-România

Print Friendly, PDF & Email

Corina Cretu si reprezentanti ai BRCT CalarasiLuni, 15 iunie 2015, reprezentanți ai BRCT Călărași, ai secretariatului tehnic comun  al programului, Nicoleta Mincu, directorul-executiv al BRCT, Bogdan Mușat, seful secretariatului tehnic comun, Simona Petu, expert financiar si Gergana Mihaylova, project manager, în prezența Comisarului European pentru politici regionale, Corina Crețu, si a viceprim-ministrului Republicii Bulgaria, Tomislav Donchev, primarul orașului Ruse, împreună cu primarul orasului Giurgiu, au participat la inaugurarea obiectului investiției unui proiect de 4.7 milioane euro, cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Bulgaria-România, 2007-2013.

Corina Creţu a asistat la inaugurarea bulevardului Tutrakan din Ruse, lucrare cofinanţată cu fonduri europene, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră 2007-2013 Bulgaria-România.

Din discursurile celor prezenți, a reiesit aportul echipei secretariatului tehnic comun la finalizarea cu succes a proiectului, cât și promisiunea ca pentru a asigura creșterea și dezvoltarea economică, în conformitate cu strategia europeană 2020, toți actorii implicați în cooperarea transfrontalieră, dintre cele 2 state, se vor concentra pe dezvoltarea relațiilor de prietenie deja existente.

„Programele transfrontaliere îmi sunt foarte dragi, deoarece acestea reprezintă Europa care găsește soluții comune la provocările comune. Bulgaria și România folosesc cooperarea transfrontalieră, în primul rând, pentru a explora conexiunile de transport și, în special, cele de peste Dunăre. Este foarte important ca Dunărea să devină mai mult un factor de legătură decât un obstacol în calea cooperării.”, a declarat comisarul pentru politici regionale, Corina Crețu.

Please enter banners and links.

Next Post

Alearga si Tu pentru David/Acțiune sportivă cu scop CARITABIL în Parcul Dumbrava

joi iun. 18 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 In spiritul responsabilitatii si al solidaritatii fata de cei care se afla in nevoi, Calarasi Cycling Team anunta organizarea sâmbătă, 20 iunie, ora 11, a unui nou eveniment sportiv cu scop caritabil, organizat pentru Tudor David Gabriel, baietel de numai 6 ani, care, din […]