Colegiul “Ştefan Bănulescu” a implementat proiectul “Sănătate, sport şi recreere în Şcoala de Vară”

În perioada 17 iulie – 15 august 2017, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Dunărea de Jos, Călărași – în parteneriat cu Colegiul Ștefan Bănulescu, Călărașia implementat proiectul “SĂNĂTATE, SPORT ŞI RECREERE în ȘCOALA DE VARĂ”.

Proiectul, câştigat în cadrul concursului local de proiecte 2017 , finanțat deMST /Directia Județeană pentru Sport si Tineret, Călăraşi,  a avut un impact deosebit asupra generației tinere, a stârnit pasiunea pentru sport, pentru valorile naturii, pentru munte dar, în același timp i-a  învățat să prețuiască valorile autentice, mediul în care trăiesc, tradițiile gastronomice specifice din comunitatea  lor.

Rezultatele obtinute au fost în strânsă concordanță cu obiectivele, astfel:

  • Din cei 300 de tineri implicați în activități nonformale de promovare a sănătății prin  sport şi recreere  au fost selectați 22 de tineri, din grupul vulnerabil, cu dificultati de integrare si probleme socio-emoționale care necesitau un cadru adecvat de consiliere și motivație pentru a participa la școala de vară de la Arieșeni.
  • Peste 150 de tineri au participat la un  program de consiliere și orientare profesională bazat pe tehnici de dezvoltare personală, practică profesională în domeniul gastronomiei, competitii sportive  crescând astfel șansa acestora, de a se integra mai usor în societate și  pe piața muncii.
  • Școala de vară pentru 22 de tineri din grupul vulnerabil, a contribuit la  creșterea stimei de sine a acestora, ca resursă personală necesară în obținerea succesului personal și profesional .

Școala  de Vară   de la Arieseni, judetul Alba,  a reprezentat  timp pus la dispoziția formatorilor și tinerilor pentru a exersa învățarea în moduri diferite, un adevărat laborator de didactică în aer liber, pe care responsabilii de activități l-au propus, pe marginea unor obiective de învățare, metode noi, activ participative,  orientate spre tânăr.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Zilele Comunei Borcea – O nouă ediție de succes

sâm aug. 19 , 2017
    Primarul Aniel Nedelcu a organizat, pentru al 6-lea an consecutiv, Zilele comunei Borcea. Atmosfera de sărbătoare s-a simțit, din plin, în cele două zile de weekend, chiar și atunci când vremea a părut mai puțin favorabilă unei petreceri în aer liber. Nume cunoscute din muzica populară și ușoară au […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!