Colectivul Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă”: Viitorul suntem noi!

Print Friendly, PDF & Email

 

Viitorul nu începe din clipa următoare, ci acum. Din acest moment trebuie să acționăm pentru a ne asigura că vom avea lumea pe care ne-o dorim: o planetă verde, unde să putem respira aerul curat necesar vieții şi un mediu sănătos unde să putem vieţui împreună cu cei dragi. Mediul trebuie să ne fie un loc plăcut care să ne  ofere ocazia de a-l admira si a ne oferi relaxare.

Fiecare dintre noi putem contribui, într-o mai mare sau mai mică măsură, la acțiunile menite să înlăture ceea ce este rău, urât, nefolositor, poluant și să păstreze ceea ce este bine, frumos și sănătos.

Elevii de la Şcoala Gimnazială “Mircea Vodă”, implicaţi in proiectul EcOprovocarea  coordonați de ecoambasadori și profesorii lor, înarmați cu mănuși și saci de plastic in vederea colectarii deseurilor pentru reciclare, au participat la numeroase activități de educație ecologică, având scopul de a menține și de a îmbunătăți calitatea mediului și de a preveni problemele mediului în viitor.

Ca urmare a marşului desfăşurat de elevii Scolii  Gimnaziale “Mircea Vodă” din data de 10 aprilie 2014 în care au fost implicaţi alături de aceştia şi autorităţile locale reprezentate de dl.primar Drăgulin Daniel, dl.viceprimar Dulce Marius, dl.viceprimar Dumbravă Virgil, dl.secretar Sârbu Mărgărit, Poliţia şi Jandarmeria Călăraşi, etc., s-a desfasurat igienizarea şi amenajarea unui spaţiu verde limitrof scolii.

Igienizarea a avut loc în cartierul Mircea Vodă, spatele zonei ANL, pe mal. Activitate a fost  menită să facă ambientul mai plăcut, pentru a conștientiza importanța curăţeniei şi reciclării în păstrarea unui mediu curat în comunitate si a fost posibila cu sprijinul dl.primar Drăgulin Daniel Stefan şi dl.viceprimar Dulce Marius; ,, S.C. Urban S.A.”  reprezentata prin dna. Mailat Amalia – responsabil management mediu, cu sprijinul dl.director Bancu Petre, muncitori salubritate, elevii şi ecoambasadorii şcolii “Mircea Vodă”.

In urma desfasurarii activitatii s-a colectat o cantitate impresionantă de deşeuri – 45 metri cubi (demolari din construcţii, dejecţii animaliere, deşeuri menajere), acestea fiind apoi duse la rampa de gunoi de la Slobozia.

Rezultatele obtinute ne-au convins că merită și trebuie să acționăm pentru noi și pentru viitorul nostru, fiecare cum putem. Dacă cei mici pot contribui după puterea lor la crearea unei lumi mai curate și mai bune, atunci  adultii de ce sa nu se alăture lor? Nu e ușor, dar împreună vom reuși! Oare ce lucru uşor în viaţă se realizează fără efort?

Aceste activități nu trebuie să se oprească aici, ci să continue și după finalizarea competiției de la sfârşitul acestei luni în care suntem implicaţi, pentru că astfel toți vom avea de câștigat: vom beneficia de o lume mai curată, mai frumoasă, mai primitoare.

Ne dorim să câștigăm competiția ca oricare echipă competitoare, dar, mai mult decât aceasta, dorim să avem dreptul la un viitor curat, într-o lume curată. Să facem ce trebuie pentru a merita o astfel de lume! Cu toții, nu doar noi, cei de la școală, ci și cei de acasă, vecinii, prietenii și cunoscuții noștri sunt datori aceasta.

Să gândim, să trăim, să respirăm curat şi sănătos, inspirând pe ceilalţi prin existenţa noastră pentru viitorul tuturor! Viitorul suntem noi!

                                                                                    

                                                                                           

            Colectivul Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă”

Please enter banners and links.

Next Post

Week-end cu accidente mortale, în județul Călărași

mar mai 13 , 2014
În după amiaza zilei de duminică, 11 mai, un bărbat de 37 ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina, a accidentat doi biciclişti, care se deplasau pe DN 3B, din direcţia Chiciu către Călăraşi. Din primele verificări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că, pe fondul neatenţiei […]