Ajutoarele sociale vor fi suspendate pentru cei care au datorii la stat

Print Friendly, PDF & Email

ajutoare socialeCei care nu si-au achitat taxele si impozitele pana la data de 31 martie, nu vor mai avea dreptul la ajutor social, alocatie pentru sustinerea familiei sau indemnizatie pentru cresterea copilului. Suspendarea platilor ar trebui realizata incepand din aceasta luna, potrivit prevederilor legale.

Legea nr. 166/2012, in vigoare din octombrie 2012, reglementeaza mai clar acordarea de beneficii de asistenta sociala si, in acelasi timp, stabileste termenul pana la care pot fi achitate taxele si impozitele pentru cei care primesc ajutor social, alocatie pentru sustinerea familiei sau indemnizatie pentru cresterea copilului.

Concret, pentru a-si putea mentine drepturile la ajutoarele de la stat, beneficiarii trebuie sa-si achite taxele si impozitele pentru bunurile pe care le detin in proprietate pana la 31 martie a fiecarui an. In cazul in care nu si-au platit datoriile pana la aceasta data, dreptul lor la ajutor social, alocatie pentru sustinerea familiei sau indemnizatie pentru cresterea copilului se suspenda pe o perioada de 5 luni, incepand cu drepturile aferente lunii aprilie.

„Suspendarea dreptului de ajutor social se face prin dispozitie scrisa a primarului, incepand […] cu luna aprilie a fiecarui an si se comunica titularului in termen de 15 zile de la data emiterii acesteia”, se arata in normele de aplicare a legii.

Avand in vedere ca ajutoarele sociale aferente lunii aprilie se platesc in luna mai, cei care nu si-au achitat taxele si impozitele nu vor mai avea dreptul la ele incepand cu luna in curs. Potrivit informatiilor din presa nationala, primariile din toata tara au transmis de cateva saptamani listele cu restantieri la Ministerul Muncii.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Colectivul Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă”: Viitorul suntem noi!

mar mai 13 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱  Viitorul nu începe din clipa următoare, ci acum. Din acest moment trebuie să acționăm pentru a ne asigura că vom avea lumea pe care ne-o dorim: o planetă verde, unde să putem respira aerul curat necesar vieții şi un mediu sănătos unde să putem […]