Chiriile la locuințele ANL vor suferi majorări de peste 100%

Print Friendly, PDF & Email

Ședința Consiliului Local Călărași de joi, 27 octombrie, are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind noul mod de calcul al chiriilor la locuințele ANL, conform reglementărilor  în vigoare, care va duce la o majorare a acestora, de peste 100%.

De exemplu, chiria plătită, acum, pentru o garsonieră de 40 mp, de către tinerii de peste 35 de ani, este de 110 lei/lună, iar conform noului calcul, chiria va ajunge la aproape 250 de lei/lună (55,46 euro/lună).

La stabilirea nivelului chiriei se va ţine cont de veniturile chiriaşului pe membru de familie, valoarea finală urmând să fie calculată prin aplicarea unui coeficien de ierarhizare (pondere rang localitati), de 0.90.

În ședința Consiliului Local va fi prezentată noua formulă de calcul, care urmează să fie adoptată.

În conformitate cu prevederile art.8 alin.4 si 5 din Legea nr.152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, contractele de închiriere se încheie pe o durată de 5 ani de la data repartizării locuinţei şi vor cuprinde clauze referitoare la recalcularea chiriei pentru titularii de contract care au împlinit vârsta de 35 de ani, precum şi actualizarea anuală a cuantumului chiriei. După expirarea perioadei contractuale iniţiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte un an.

Valoarea de înlocuire pe metru pătrat aprobată pentru anul 2016, stabilită conform prevederilor art. 10 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 152/1998, republicată, cu modificările şi completările ulterioare: 1.757,88 lei, inclusiv TVA (conform Ordinului ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1077/2016), reprezentând 394.72 euro (1 euro = 4,4523 lei la 30 septembrie 2016).

Valoarea de înlocuire a construcţiei (apartament): reprezintă suprafaţa construită desfăşurată a locuinţei multiplicată cu valoarea de înlocuire pe metru pătrat aprobată anual.

Calculul chiriei pentru locuințele ANL și suma ce urmează a fi plătită lunar, de fiecare chiriaș, în funcție de locuința pe care o deține, sunt prezentate în anexele atasate:

1
2345678910

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași/ PNL, PSD și PMP și-au anunțat candidații la alegerile parlamentare

joi oct. 27 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 PNL / Cătălin Predoiu: „M-am alăturat unei echipe puternice!” PNL Călărași i-a adus, în fața presei, pe candidații, în mare parte, din vechea gardă a organizației județene, noutatea fiind Cătălin Predoiu, cap de listă la Camera Deputaților.  “Sunt extrem de fericit să fi făcut acest […]