Cercetașii de la Călărași în acțiune, de ziua lor

mamarute 1 kSâmbătă, 23 aprilie, cu ocazia zilei de sf. Gheorghe, patronul Cercetașilor Creștini Români, și aniversînd ziua numelui grupului de Cercetași de la Călărași, 5 lupișori – Rareș, Ștefan, Luca, Victor, Octavian, și 5 mămăruțe (buburuze) – Dianna, Iulia, Marta, Diana, Maia au depus, într-un cadru solemn, la Biserica din cadrul Parohiei „Cuvioasa Paraschiva”  –  PROMISIUNEA.

Despre acest moment emoționant pentru lupișori și mămăruțe, dar și pentru cei prezenți, comisar general Cercetaș, Mihail Zanfir, ne-a declarat:

“Această promisiune face parte din metoda de formare educațională – spirituală și reprezintă angajamentul de a fi fideli lui D-zeu și pentru a face, cel puțin, câte o faptă bună, în fiecare zi, prin a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Cercetășia a fost fondată în anul 1907, de lordul Robert Baden-Powell; s-a născut ca o mișcare inspirată de criteriul educativ și vrea să fie ceea ce a afirmat însuși fondatorul: „O metodă de educație care să tindă a forma cetățeni activi, fericiți și utili.”

În 1991, datorită eforturilor Asociației Italiene Guide e Scouts d’Europa, s-a reușit crearea în România a unei asociații scout creștine care, unind spiritul cercetășesc cu orientarea ecumenică actuală a Bisericii, a dat copiilor o alternativă morală și spirituală bazată pe forța exemplului și a faptei bune zilnice. După multe greutăți, dar încă și mai multe bucurii, iată-ne, la 25 de ani, mereu voioși, mereu gata de a face binele.

Pe noi ne găsiți în fiecare sâmbătă, de la ora 1400, la activități, în cadrul Muzeului Municipiului Călărași.

Dorim noilor membri ai marii familii Scoutismului European :

      Zbor Bun !            – Mămăruțelor 

Vânătoare Bună !       – Lupișorilor

 promisiune mamarute k
lupisori 1 k
mamarute 1 kpromisiune lupisori kcercetasiFoto grup

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Denisa Jilăveanu Ciulinaru şi Marius Dulce, alături de călărăşeni, în drumul spre normalitate !

lun apr. 25 , 2016
Denisa Jilăveanu Ciulinaru este consilier local PSD, în actualul mandat politic şi consideră că încă are multe lucruri de făcut în administraţia locală. Din acest motiv, s-a hotărât să intre din nou în cursa electorală pentru câştigarea unui nou mandat de consilier local. Totodată, este alături de colegul său de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!