Denisa Jilăveanu Ciulinaru şi Marius Dulce, alături de călărăşeni, în drumul spre normalitate !

Print Friendly, PDF & Email

foto jilaveanuDenisa Jilăveanu Ciulinaru este consilier local PSD, în actualul mandat politic şi consideră că încă are multe lucruri de făcut în administraţia locală. Din acest motiv, s-a hotărât să intre din nou în cursa electorală pentru câştigarea unui nou mandat de consilier local. Totodată, este alături de colegul său de partid, Marius Dulce, candidatul PSD pentru primăria Călăraşi, pe care îl vede învingător la alegerile locale din vară. Denisa Jilăveanu Ciulinaru este călărăşeancă, get–beget, a absolvit Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV Bucureşti, în 1998, şi, în prezent, este profesor la filiala din Călăraşi a acestei instituţii de învăţământ. Este doctor în ştiinţe, management şi marketing agricol, din anul 2005 şi, în prezent, doctorand în administrație publică. Este căsătorită şi mamă a doi copii minunaţi. Totodată este şi administrator al unei firme cu profil agricol.

,,Am rămas consecventă principiilor de stânga, am fost şi voi rămâne membru al partidului care m-a format ca om politic.”

Denisa Jilăveanu Ciulinaru este membru cu ştate vechi în PSD, din 1995. A mărturisit câteva din  motivele care au determinat-o să rămână consecventă acestei formaţiuni politice. ,,Am intrat în PSD, la îndemnul tatălui meu care a fost membru fondator al acestui partid. De la el am moştenit pasiunea, dorinţa de implicare, dăruirea şi determinarea de a face lucruri bune în politică. De aceea, nu am putut să stau deoparte. La început, m-am înscris în organizaţia PSD Călăraşi, ca orice tânăr, pentru a socializa. Dar, iată că au trecut 21 de ani şi am rămas consecventă principiilor acestei formaţiuni politice de stânga. A fost o perioadă cu multe urcuşuri şi coborâşuri în sânul acestei formaţiuni călărăşene, dar în ciuda tuturor problemelor, eu am rămas în cadrul PSD pentru că sunt consecventă principiilor mele. Mi-am luat un aganjament pe care mi-l respect până la capăt. Întotdeauna am spus că atunci când voi pleca din PSD, nu voi mai face deloc politică sau mă voi înscrie într-o luptă electorală, în calitate de candidat independent.”, a mărturisit Denisa Jilăveanu Ciulinaru.

,,Iubesc oraşul în care trăiesc

,,Consider că pot să fac mai mult pentru oraşul meu. Eu chiar iubesc comunitatea în care trăiesc. De aceea, doresc ca experienţa politică şi profesională pe care am acumulat-o, să o pun în slujba concetăţenilor mei.  Dar toate lucurile pe care mi le-am propus pentru oraşul meu, nu se pot face decât în echipă. La ora actuală avem la PSD Călăraşi, o echipă puternică, coagulată, formată din oameni tineri, cu aceleaşi principii morale şi cu o viziune complet nouă privind viaţa comunităţii călărăşene ce trebuie adaptată la cerinţele societăţii de astăzi”, a precizat consilierul local PSD.

,,Vreau să îmi pun amprenta în dezvoltarea mediului de afaceri şi stimularea investiţiilor în Călăraşi.”

,,În Călăraşi  sunt  foarte multe  de făcut. De multe ori, am afirmat că este un oraş trist. De aceea, doresc ca echipa din care fac parte să aducă schimbarea mult aşteptată în Călăraşi. Personal, vreau să îmi pun amprenta în ceea ce priveşte mediul de afaceri şi stimularea investiţiilor în Călăraşi. O comunitate nu poate fi prosperă dacă nu are un mediu de afaceri solid, asigurat de agenţi economici responsabili, buni contribuabili la bugetul local al municipiului. Acest aspect mă preocupă îndeaproape, pentru că sunt om de afaceri şi vreau să văd că administraţia locală are o viziune în ceea ce priveşte atragerea investitorilor. Zona noastră are un mare potenţial agricol şi, în special,  domeniul legumicol. Dar în judeţ lipsesc agenţi economici care să asigure  creşterea şi procesarea legumelor şi fructelor, la o scară mai largă. La Călăraşi poate funcţiona foarte bine o unitate de producţie privind procesarea legumelor şi fructelor care ar putea crea câteva sute de locuri de muncă. Totodată,  în Călăraşi se poate asigura dezvoltarea pieţei de muncă şi prin dezvoltarea altor afaceri. Un alt domeniu generator de locuri de muncă este şi turismul, încă neexploatat la Călăraşi, întrucât natura a fost foarte generoasă cu noi. Primăria poate accesa fonduri europene pentru crearea premiselor dezvoltării turismului, şi aici mă refer la valorificarea potenţialului turistic al Dunării şi braţului Borcea sau crearea unei zone de agrement unde arta tradiţională să se îmbine foarte bine cu  frumuseţile naturale din  împrejurimile  Călăraşiului.”, a spus Denisa Jilăveanu

,,Primăria poate susţine tinerii în dezvoltarea unor mici afaceri

,,Primăria are pârghii destul de limitate în această privinţă, dar acele instrumente pe care le are la dispoziţie trebuie sa fie utilizate la maxim pentru stimularea mediului economic local. Se pot acorda unele facilităţi fiscale prevăzute de lege  celor care doresc să îşi dezvoltate afaceri şi se pot asigura reţelele de utilităţi necesare dezvoltării unor activităţi de producţie. Dar ceea ce este mai important, primăria se poate implica în stimularea şi încurajarea tinerilor călărăşeni în dezvoltarea unei mici afaceri. Aceasta poate asigura acel ajutor de minimis, de maxim 200.000 de euro pentru tinerii care doresc să înceapă o afacere. Ei pot fi stimulaţi cu mici  ajutoare financiare pentru a pune bazele unei activităţi private.”, a mai menţionat Denisa Jilăveanu Ciulinaru.

,,Există soluţii pentru doua mari probleme ale Călăraşiului: lipsa locurilor de muncă şi a locuinţelor pentru tineri.”

Municipiul Călăraşi se confruntă la ora actuală cu doua mari probleme: lipsa locurilor de muncă şi a locuinţelor sociale. Denisa Jilăveanu Ciulinaru consideră că există soluţii reale şi viabile pentru rezolvarea acestor două mari probleme.

,,Aşa cum am mai spus, primăria poate găsi soluţii privind sprijinirea concretă şi necondiţionată a mediului de afaceri, singurul generator de locuri de muncă. În ceea ce priveşte locuinţele pentru tineri, echipa PSD are un  proiect concret privind zona unde  vor fi construite locuinţe destinate tinerilor. Însă toate aceste aspecte le vom prezenta în campania electorală.”, a spus Denisa Jilăveanu Ciulinaru

,, Administraţia călărăşeană are nevoie de un suflu nou

,,Administraţiei călărăşene îi lipseşte un nou suflu. Şi aici mă refer şi la o parte din funcţionarii primăriei. Ei trebuie să conştientizeze faptul că lucrează în slujba cetăţeanului, să aibă deschidere faţă de problemele călărăşenilor. Dar nu este suficient numai ca administraţia locală să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate. În această privinţă, trebuie luat în calcul rolul participativ al cetăţenilor”, a  precizat Denisa Jilăveanu Ciulinaru.

Crearea grupurilor sociale în cadrul primăriei şi rolul decisiv al comunităţii civile în actul decizional administrativ

,,Eu susţin  ideea că nu este suficientă implicarea administraţiei locale. Trebuie să participăm noi toţi la luarea deciziilor în ceea ce priveşte viitorul oraşului nostru. Astfel, am creat, pentru început, acele grupuri sociale care nu prea au existat până acum, în cadrul cărora se pot dezbate  problemele comunităţii din diferite domenii de activitate. Cetăţenii pot fi consultaţi, astfel, în mod organizat. Ei pot sesiza unele aspecte şi pot veni în acelaşi timp şi cu soluţii, iar administraţia locală trebuie să le transpună în practică. Prin intermediul unor astfel de grupuri sociale ce vor funcţiona pe lângă Consiliul Local se poate asigura un dialog permanent şi real cu cetăţenii. Crearea acestor grupuri sociale este un proiect personal la care ţin foarte mult.  De fapt, toate aceste aspecte ţin de normalitatea comunităţii călărăşene.”, a mai adăugat Denisa Jilăveanu Ciulinaru.

echipa psd jilavaeanu,,Cred în şansele lui Marius Dulce

,,Fac parte din aceeaşi generaţie cu Marius Dulce, suntem oameni de stânga, îl cunosc destul de bine şi cred că în această formulă, alături de consilierii locali propuşi de PSD, avem toate şansele să facem performanţă în mandatul 2016-2020. Cel mai mare merit al lui este acela că a reuşit să aducă în politică oameni neafiliaţi până nu demult, oameni performanţi în activităţile desfăşurate, mulţi provenind din mediul privat, dar totodată interesaţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi de viaţa comunităţii călărăşene. Cred în şansele lui Marius Dulcede a câştiga primăria Călăraşi  şi cred în echipa de consilieri propusă de PSD!”, a precizat Denisa Jilăveanu Ciulinaru.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

UNPR Călărași crede în puterea femeilor/9 la primăriile din județ

lun apr. 25 , 2016
UNPR Călărași și-a lansat la finalul săptămânii trecute, pe 22 aprilie, candidații la primăriile din județ și la președinția Consiliului Județean, în persoana deputatului Aurel Niculae, președintele interimar al organizației județene. La evenimentul care s-a bucurat de prezența numeroasă a membrilor UNPR, din județul Călărași, a participat președintele partidului, ales […]