Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași a organizat evenimentul:”Hai să dăm mână cu mână”

Print Friendly, PDF & Email

Centrul județean de Cultură și Creație Călărași, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași, a organizat, joi 24 ianuarie, evenimentul ”Hai să dăm mână cu mână”, menit să celebreze împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. În cadrul manifestării, desfășurate în sala ”Barbu Știrbei” a C.J.C.C. Călărași, publicul s-a putut bucura de un regal de dansuri populare, din toate zonele țării, pus în scenă de Ansamblul folcloric ”Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, dar și de un recital susținut de tânăra interpretă Cătălina Tudorache.  Povestea celor două principate a fost spusă prin joc și cântec, de cele 3 generații de dansatori ai Ansamblului Folcloric “Bărăganul”, al Centrului Județean de Cultură și Creație!

La finalul evenimentului, pe platoul din fața Consiliului Județean Călărași, s-a încins Hora Unirii, cu participarea călărășenilor, a ansamblului folcloric „Băraganul”, cărora li s-a alăturat conducerea Consiliului Județean Călărași și cea a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

,,Ziua de 24 ianuarie amintește românilor că forța unui popor stă în unitatea și idealurile sale. 160 de ani de la Mica Unire, reprezintă o zi istorică pentru întreaga Românie.

La mulți ani, România! La mulți ani, români! ”, a fost mesajul transmis de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Călărașiul a marcat împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Dum ian. 27 , 2019
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Municipiului Călărași, în colaborare cu Muzeul Municipal Călărași și Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”-filiala Călărași, a organizat manifestări dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul a avut loc în cadrul Muzeului Municipal Călărași. Momentul muzical, dedicat acestui eveniment, […]