Călărașiul a marcat împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Print Friendly, PDF & Email

Primăria Municipiului Călărași, în colaborare cu Muzeul Municipal Călărași și Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”-filiala Călărași, a organizat manifestări dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul a avut loc în cadrul Muzeului Municipal Călărași. Momentul muzical, dedicat acestui eveniment, i-a aparținut corului catehetic al Parohiei Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, condus de prof. Diana Vieru.

Primarul Daniel Ștefan Drăgulin a dorit să transmită următorul mesaj:

,,24 Ianuarie este pentru toţi românii o zi de sărbătoare, în care aniversăm evenimentul care a pus piatra de temelie a României moderne, Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească. Se împlinesc 160 de ani de la “Mică Unire” așa cum a fost ea consemnată în istorie! La mulți ani, România! ”.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Mica Unire i-a adus, împreună, pe 3 cetățeni de onoare, ai municipiului Călărași

Dum ian. 27 , 2019
  Evenimentul organizat în data de 24 ianuarie a cuprins și un moment dedicat înmânării titlurilor de cetățeni de onoare, acordat unor călărărășeni, care s-au făcut cunoscuți, prin activitatea lor, de-o viață, publicului călărășean. Este vorba despre istoricul Nicolae Țiripan și de ziariștii: Gheorghe Frangulea și Iulian Talianu. Primarul Daniel […]