Începe Programul Rabla!

SAMSUNG DIGITAL CAMERALuni 10 iunie, a.c se dă startul Programului Rabla. Începând cu această dată, persoanele fizice se pot înscrie la colectorii validaţi, în timp, ce cele juridice se înscriu la Administraţia Fondului de Mediu, pentru a beneficia de voucher-ul de 6500 de lei, pentru casarea unui autovehicul mai vechi de 10 ani .

Programul se mai adresează şi unităţilor administrativ-teritoriale, instituţiilor publice sau instituţiilor de cercetare –dezvoltare, înfiinţate ca instituţii publice, care deţin autovehicule mai vechi de 5 ani.

În acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de, până la trei tichete, câte puteau fi utilizate în anii anteriori iar valoarea acestuia este de 6500 de lei, faţă de 3800, cât valora în 2012. Un alt element de noutate în acest an a Programului Rabla se referă la perioada în care poate fi utilizat tichetul primit. În termen de 45 de zile, cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul şi deţin un tichet valoric, îl pot depune la dealerul auto. Pentru evitatea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul în care proprietarul unui autovehicul obţine certificatele de distrugere, radiere şi tichetul, să fie de maxim 10 zile.

Ministerul Mediului va emite prin Administraţia Fondului de Mediu 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care, 17.000, pentru persoanele fizice şi juridice şi 3000 de tichete pentru instituţiile publice.

Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ. În Ghidul de finanţare a Programului  Rabla este prevăzut că, în prima etapă, vor fi distribuite maximum 25 % din numărul totalde tichete, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile

auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise deConducere şi Înmatriculare a Permiselor.

 

În această primă etapă au fost repartizate pentru judeţul Călăraşi 36 de tichete valorice. De asemenea, a fost autorizate  patru  puncte colectoare, unde pot fi date la casare autovehiculele,  trei în municipiul Călăraşi şi unul în comuna Belciugatele.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Parole d'honneur!

vin iun. 7 , 2013
S-a încheiat stagiunea, de care a răspuns, pentru prima dată, la Călăraşi, o firmă de evenimente şi nu directorul instituţiei care gestionează financiar, și nu numai, aceste spectacole. Asta, pentru că am rămas fără director, de la finele anului trecut şi până în prezent. Nu ştiu dacă e din cauză […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!