Câştigătoarea trofeului Flori de Mai va trebui să scoată bani din buzunar

Print Friendly, PDF & Email

În acest an, cele 4 zile de Festival Flori de Mai au venit cu un nou concept legat de organizarea concursului, jurizare, dar şi premii.

Tinerii concurenţi au venit cu repertorii actuale, fără a fi cântate aceleaşi piese ale anilor 80, prezente în festival, până de curând. Juriul a fost şi el unul de excepţie, fiind format din artişti cunoscuţi din ţară (Pepe-director coordonator, Cleopatra Stratan, Pavel Stratan, Mihai Trăistariu, Bodo), dar şi internaţional: Francesco Napoli.

Castigatoarea Trofeului Flori de Mai s, 2014Dacă la secţiunea Floricele pe câmpii premiul a rămas la Călăraşi, fiind câştigat de Andrian Cosmin Mihail, în vârstă de 13 ani, la cei mari, secţiunea Flori de Mai, diferenţa a fost făcută de sutimi, între locul I şi Trofeu.

Câştigătoarea Trofeului Flori de Mai, dar şi a autoturismului Dacia Logan este Giana Pană din Piatra-Neamţ, premiul fiindu-i înmânat de câtre preşedintele onorific al juriului, Francesco Napoli.

Aceasta nu are motive doar de bucurie, ci şi de tristeţe, pentru că va trebui să suporte peste 1000 euro,  impozitul de 16%, către stat, pentru acest premiu, autoturismul fiind considerat venit, conform legislaţiei fiscale.

Preşedintele juriului, Sorin Danciu ne-a declarat:”Am mers pe acelaşi model de jurizare de la „Mamaia Copiilor”. Toţi juraţii au dat note, s-au strâns la secretariatului concursului, s-au adunat şi au dat rezultatul final. Am fost foarte surprins că vedetele noastre au reuşit Sorin Danciu alaturi de Nicole Cherry si parintii acesteia ssă vină şi să jurizeze acest festival. La cei mici au fost 48 de înscrişi şi doar 15 locuri. Unul din trei a ajuns în finală, iar fiecare dintre ei urma să câştige automat un premiu. Am avut şi doi pe un loc, atât de buni au fost şi cei mici. La secţiunea Flori de Mai am avut de ales din 25 de înscrişi, pe cele 10 locuri, dar s-au calificat 11, pentru că doi au avut aceeaşi medie. Diferenţa de medie între locul I şi trofeu a fost foarte mica: media 9,75 locul I; 9.77, Trofeul Flori de Mai.

În acest moment, Festivalul Flori de Mai este primul festival într-un nou concept: Festival-show. Adică, se desfăşoară o parte din concurs, are loc un show susţinut de o vedetă şi tot aşa, fiind un alt antren. Anul viitor va fi aceeaşi gândire, doar că va fi transmis şi de o televiziune cunoscută şi va căpăta, astfel, impactul naţional!”, a declarat Sorin Danciu.

Please enter banners and links.

Next Post

Tetraedru, firma de management a spitalului Călăraşi “confundă” medicii cu cartofii

mar mai 27 , 2014
Activitatea de management realizată de SC Tetraedru Medical Consulting SRL, o firmă din judeţul Ilfov, este una care în loc să descurce treburile Spitalului Judeţean Călăraşi, mai rău le încurcă. De luni de zile, conturile spitalului sunt blocate şi sunt plătite, lunar, doar salariile. Nici acelea toate, însă. Ce să […]