Călărași/Tinerele actrițe de la MiniArt Show i-au îndrumat pe cei mici, în atelierele de lucru

Ziua Sărbătorii Dragobetelui a reunit, vineri, 24 februarie, în foaierul Centrul Cultural Județean Călărași, aproape 70 de copii din Călărași și de la Școala Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu, precum și parteneri interesați în promovarea tradițiilor specifice acestei perioade din an: Muzeul Dunării de Jos, Palatul Copiilor Călărași, Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Călărași.

Sub semnul începutului de primăvară, al Mărțișorului, al dragostei reprezentată de tradiția românească de Dragobete, copiii au confecționat diverse mărțișoare pentru mame, prietene, persoane dragi; au pictat pandantive; și-au încercat îndemânarea în a țese mici suveniruri sau în a coase mărțișoare pe pânză în puncte.
Tinerele actrițe de la MiniArt Show i-au îndrumat pe cei mici în mânuirea acului, a pensulei sau în „descurcatul ițelor”, în cadrul atelierelor premergătoare spectacolului adaptat după basmul „Dănilă Prepeleac”, iar fetițele au descoperit-o, cu bucurie, pe îndrumătoarea atelierelor, Ioana Ginghină, care le-a dat autografe, le-a vorbit despre personaje din basmele românești și au făcut fotografii împreună, spre deliciul celor mici.

Spectacolul „Dănilă Prepeleac”‚ a adus în sală peste 350 de copii din Călărași, Dragoș Vodă și Dichiseni, iar prin exemplul moralizator al lui Dănilă, micii spectatori au înțeles că nu te poți îmbogăți peste noapte, ci prin muncă cinstită.

La final, au avut posibilitatea de a urca pe scenă alături de Dănilă Prepeleac și de a interacționa direct cu actorii.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Cercetat pentru evaziune fiscală, în activitatea de comercializare bijuterii

mie mart. 1 , 2017
Dosar penal pentru evaziune fiscală şi sancţiuni în valoare de 30.000 lei aplicate de poliţişti în urma unor controale efectuate în municipiul Călăraşi. În ziua de 27 februarie a.c. poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfăşurat pe raza municipiului Călăraşi o activitate de verificare a societăţilor comericiale care au […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!