Secția de pediatrie Călărași/ Grupuri sanitare necorespunzătoare și veselă veche, de 50 de ani

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a vizitat, astăzi, secția de pediatrie a Spitalului Județean.

Acesta a fost nemulțumit de ceea ce există de ani de zile, pe această secție: de la pereți afectati de infiltrațiile de apă, grupuri sanitare necorespunzătoare și până la veselă, neschimbată de 50 de ani.

Într-o postare pe facebook, președintele Vasile Iliuță și-a exprimat nemulțumirea:

,,Țin seama de fiecare semnal pe care îl primesc din partea cetățenilor acestui județ și am hotărât ca, săptămânal, să efectuez vizite spontane la Spital.
Astăzi, la primele ore ale dimineții, împreună cu o echipă a Direcției Tehnice, din cadrul Consiliului Județean, am fost pe secția de pediatrie. M-a nemulțumit ceea ce am găsit aici: uși noi montate în 2015, dar neacreditate medical, lipsa dușurilor în bai, grupuri sanitare necorespunzătoare, instalație sanitară învechită.
Am dispus trecerea tuturor deficiențelor găsite în planul de reparații, pe anul 2017. Totodată, am cerut schimbarea veselei din bucătăria secției, veche de 50 de ani.

Știu că și celelalte secții ale spitalului au neajunsuri, de aceea voi continua seria acestor vizite neanunțate și în săptămânile viitoare.

Șefa secției ATI a plecat de la spitalul Călărași

O altă situație care persistă, la spital, este lipsa medicilor.

Singurul medic ATI-st angajat de spital, care era și șef de secție, dr. Eliza Gerea, și-a dat demisia, săptămâna trecută.

Legat de această situație, la fel de neplăcută pentru Spitalul Județean Călărași, i-am cerut părerea președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, care ne-a declarat:

,,Eliza Gerea a câștigat concursul de medic ATI, la Spitalul Pantelimon și am aflat că, în urmă cu o jumătate de an, și-a cumpărat apartament în București. Eu i-am plătit, din buzunar, chiria lunară, dorind să rămână aici, dar doamna doctor nu a fost corectă cu oamenii din Călărași, inclusiv cu mine.

Plecarea acesteia nu are legătură cu managementul spitalului, pentru că m-am interesat, am stat de vorbă cu asistentele de pe secție,iar dumneai trata superficial secția ATI, fiind implicată doar la nivelul operațiilor, în rest asistentele având grijă de bunul mers al secției. Doamna Gerea și-a exprimat dorința să vină să colaboreze cu spitalul, în weekend, dar managerul a spus că nu poate să mai accepte compromisuri.

La ora actuală, doamna doctor Farcaș este în contract cu spitalul, avem contract cu medicii ATI din Bulgaria și va mai veni o echipă de medici din Constanța, ce va semna un contract cu spitalul din Călărași, pentru zilele de weekend.

Postul de șef de secție ATI va fi scos la concurs și avem așteptări că se vor înscrie mai mulți medici la concurs, atât pentru funcția de sef de secție, cât și medici care vor să lucreze aici.”, a declarat pentru Actualitatea de Călărași, președintele Vasile Iliuță.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași/Tinerele actrițe de la MiniArt Show i-au îndrumat pe cei mici, în atelierele de lucru

lun feb. 27 , 2017
Ziua Sărbătorii Dragobetelui a reunit, vineri, 24 februarie, în foaierul Centrul Cultural Județean Călărași, aproape 70 de copii din Călărași și de la Școala Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu, precum și parteneri interesați în promovarea tradițiilor specifice acestei perioade din an: Muzeul Dunării de Jos, Palatul Copiilor Călărași, Biblioteca Județeană […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!