Călărași/ Peste 1.400 de înmatriculări auto, în trei săptămâni

După data de 1 februarie 2017, când a fost eliminată taxa de înmatriculare permanent sau temporară pentru autovehicule, a crescut foarte mult numărul persoanelor care a luat cu asalt Serviciul public comunitar regim permise de conducere si înmatriculare a vehiculelor din Călărași.

În primele zile ale lunii, numărul dosarelor prelucrate a fost de 120 pe zi, iar cererea depășea acest număr. Pentru a nu exista discuții privind întocmirea unei liste de așteptare, conducerea Serviciului de înmatriculări auto a decis ca aceasta să fie făcută de cei care stau la rând. Chiar și așa, nu le vine rândul, în ziua înscrierii, tuturor celor care intră pe lista de așteptare.

Vineri, 17 februarie, numărul solicitărilor ajunsese la 80, iar cei  care nu reușesc să-și înmatriculeze autoturismul în ziua respectivă, devin primii pe lista ziua următoare, în ordinea în care au fost înscriși, cu condiția să revină a doua zi de dimineață, altfel își pierd prioritatea, așa cum ne-a explicat un domn care ținea evidența persoanelor înscrise.

Conducerea Serviciului ne-a informat că  cererea a mai scăzut, fiind realizate de către cei doi operatori,  până acum, peste 1400 de înmatriculări și este așteptat ca, în maxim o lună de zile, numărul cererilor să revină la normal, fără să mai fie nevoie de liste de așteptare.

Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că în aceste perioade de timp, cu temperaturi scăzute, au fost nevoiți să aștepte afară ore în șir.

În același timp, prefectul județului, George Iacob, ne-a declarat că  lipsa spațiului de așteptare rămâne o problemă, deoarece sediul unde își desfășoară activitatea acest Serviciu, este foarte mic.

,,Spațiul, din păcate, nu permite ca cei care așteaptă să le vină rândul să stea în interior și trebuie să îndure temperatura de afară. În primele zile, după scoaterea taxelor, când erau foarte mulți oameni la rând, li s-a permis să intre în sediu, numai că, din cauza zgomotului foarte mare, oferirea de informații de către persoana aflată la ghișeu se desfășura anevoios. De aceea, o primă măsură a fost prelungirea programului de la 14.00 la 15.00, iar în momentul de față constatăm o scădere a numărului de cereri, față de primele zile din februarie. Șeful serviciului public comunitar regim permise de conducere si înmatriculare a vehiculelor le-a lăsat posibilitatea persoanelor să se treacă pe o listă de așteptare, în ordinea sosirii. Se intră în grupuri de câte 10 și se predă, apoi, lista următorului grup de 10 persoane.

În urmă cu un an, am avut o discuție și  a fost montat, temporar, un sistem electronic, pentru a putea fi eliberate bonuri de ordine, dar nu l-am putut implementa definitiv, deoarece aparatul și mentenanța costa câteva mii de euro, iar la solicitarea făcută către Ministerul de Interne nu am primit niciun răspuns. Prefectura Călărași nu are bani pe care să îi poată investi în așa ceva, motiv pentru care, în situația pe care o întâmpinăm acum, soluția găsită a fost ca oamenii să se organizeze, pentru a nu exista discuții.”, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, prefectul George Iacob.

Please enter banners and links.

Next Post

Arhitectul-șef, Laurențiu Samoilă, s-a transferat de la județ, la municipiu

lun feb. 20 , 2017
Arhitectul-șef al Consiliului Județean, din ultimii 4 ani, Laurențiu Samoilă, este începând de astăzi, 20 februarie, arhitectul-șef al municipiului. Într-o postare publicată pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Călărași, primarul Daniel-Ștefan Drăgulin informeaza: “De astăzi, municipiul Călărași are un nou arhitect-şef, în persoana lui Laurențiu Samoilă. Sper ca venirea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!