Călărași/ 64 de utilaje pregătite să acționeze pentru deszăpezire

 

deszapezireConform Programului de Deszăpezire a Municipiului Călăraşi pentru iarna 2015 – 2016, întocmit de S.C. Urban S.A. – Sucursala Călăraşi și aprobat prin HCL nr. 203/26.11.2015, 64 de utilaje sunt repartizate în funcție de specificul arterelor de circulație pentru activitățile de deszăpezire (toate cele 169 de artere de circulație a municipiului Călărași sunt incluse în program).

Pentru o mai bună coordonare a acestor activități și pentru eliminarea situațiilor de urgență s-a organizat la nivelul Primăriei municipiului Călărași un Comandament de iarnă, alături de echipe de monitorizare, intervenție și confirmare a intervenției pentru situații de urgență. Acestea țin permanent legătura cu reprezentanții SC URBAN SA, dar efectuează, totodată, și controale periodice la sediul firmelor unde staționează utilajele de deszăpezire pentru a verifica starea acestora și prezența la locul de staționare.

Timpul de ieșire în acțiune este de o oră de la declanșare a fenomenelor atmosferice, în seara zilei de 3 ianuarie 2016, intervenindu-se cu 6 utilaje care au împrăștiat material antiderapant, iar în dimineața zilei de 4 ianuarie 2016 cu 8 utilaje. În stocul SC URBAN SA există 400 de tone de material antiderapant care poate fi suplimentat la nevoie.

Ca în fiecare an, Primăria Municipiului Călărași reamintește agenților economici, instituțiilor publice, celorlalte persoane juridice și cetățenilor că au obligativitatea curățării de zăpadă și de gheață a trotuarelor aferente imobilelor sau spaţiilor comerciale pe care le deţin, conform legislației în vigoare.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

În comuna Borcea, doi tineri au recuperat crucea din apele Borcei

mie ian. 6 , 2016
Zi de sărbătoare și pentru locuitorii comunei Borcea, una dintre cele mari mari localități, din județul Călărași. Peste 5.000 de persoane au venit într-o zi ploioasă,  dar cu o temperatură pozitivă, plus două grade, pentru a participa la acțiunile organizate în satul Pietroiu și în satul Borcea. Primarul Aniel Nedelcu […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!