În comuna Borcea, doi tineri au recuperat crucea din apele Borcei

22Zi de sărbătoare și pentru locuitorii comunei Borcea, una dintre cele mari mari localități, din județul Călărași. Peste 5.000 de persoane au venit într-o zi ploioasă,  dar cu o temperatură pozitivă, plus două grade, pentru a participa la acțiunile organizate în satul Pietroiu și în satul Borcea.

Primarul Aniel Nedelcu a dorit ca locuitorii ambelor sate să aibă parte de cea mai bună organizare a zilei de Bobotează.

Caii și trăsura care au deschis coloana oficială, au fost aduși special de la București, pentru al treilea an consecutiv.

Premiile pregătite pentru tinerii care s-au aruncat să recupereze crucea, din apa înghețată, au fost: 300 de lei, pentru câștigători, 200 de lei și 100 de lei, pentru următorii clasați.

15În satul Pietroiu, patru tineri s-au încumetat să intre în apă, dar crucea a fost recuperată tot de câștigătorul de anul trecut, Nicu Oprea, 24 de ani.

Și în satul Borcea, același tânăr, de anul trecut, Adrian Anghel, a reușit să fie cel mai rapid înotător.26

Peste 5000 de locuitori au venit să vadă manifestarea organizată ireproşabil,  de către primăria comunei Borcea.

Preotul paroh al Bisericii Sf. Ierarh Nicolae, din satul Borcea, Gheorghe Hangu a spus la finalul slujbei de sfințire a apei: “Dumnezeu a dat roade bogate şi ne-a adus o alinare tuturor, iar ploaia de astăzi  anunță un an bogat. Îi mulţumim primarului comunei Borcea, Aniel Nedelcu, pentru implicarea deosebită la acest eveniment și Consiliului Local pentru tot sprijinul pe care îl acordă, mereu, pentru bunul mers al activităţii în comunitatea noastră.”


1Aniel Nedelcu, primarul comunei Borcea, ne-a declarat:

“Am ajuns la o mare sărbătoare a creștinătății, Boboteaza, și mă bucur că, și în acest an, locuitorii au fost în număr mare prezenți la eveniment. Am dorit să aibă loc defilarea cailor la cele trei biserici din comună, unde au fost botezați caii, iar slujba de sfințire a apei și aruncarea crucii au avut loc atât în Pietroiu, cât și în Borcea.

Defilarea cailor a fost impresionantă, pe cei 1,5 km de drum parcurși7

Este pentru al treiela an când aducem, la Borcea, caii frezieni și trăsura, și pentru prima dată când am adus cei doi cai albi cu jochei, pe care i-am văzut, anul trecut, la Târgul Indagra, care au deschis coloana de defilare a cailor. Nu a lipsit concursul de atelaje, organizat pe diferite probe:  viteză, viteză-călare, tracțiune, frumusețe atelaj cu un cal și frumusețe atelaj cu doi cai.

Am pregătit 60 de premii pentru toți caii participanți la concurs: locul I primește un ham, locul II -o căpețea cu salbă,  locul III -o căpețea simplă, mențiune -ciucuri cu salbă, iar pentru participare avem căpăstru, bici sau pieptar.

Doresc să mulțumesc Jandarmeriei, Poliției, ISU Călărași și subunității de pompieri Borcea, care ne-au însoțit an de an, precum și tuturor celor care au constribuit ca această sărbătoare să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Sper ca noul an să fie mai bun decât cel pe care l-am încheiat, să ne ajute Bunul Dumnezeu ca, împreună cu locuitorii, să realizăm proiecte bune pentru comunitate, pentru a avea o comună frumoasă, modernă și prosperă, de care să fim mândri peste ani. La mulți ani, borceni, la mulți ani tuturor celor care își vor serba onomastica, de Sf. Ion.”, a spus primarul Aniel Nedelcu.

25 24 23 22 21 20 19 18 11 17 15 26 12 7 6 3

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Comuna Roseți a continuat tradiția de Bobotează

mie ian. 6 , 2016
Boboteaza a fost marcată, astăzi, și în comuna Roseți, așa cum se întâmplă în mod tradițional, pe 6 ianuarie, aceasta fiind singura comună din județul Călărași, care a sărbătorit neîntrerupt, de mai bine de 30 de ani, un astfel de eveniment. La o temperatură de plus 2 grade Celsius, au […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!