C. Tudor: „Era de așteptat să avem rezultate slabe la simularea pentru evaluarea națională, în județul Călărași”

Print Friendly, PDF & Email

Locul 3, de la finalul clasamentului pe țară, obținut de elevii de clasa a VIII-a, la simularea pentru evaluarea națională, este un rezultat care nu l-a surprins pe inspectorul general școlar, Constantin Tudor. Doar 34% dintre elevi au obținut note peste 5, în judeșul Călărași.

Tudor a avut și câteva explicații de ce se întâmplă acest lucru, anual, la simulări:

Constantin-Tudor“Rezultatul slab înregistrat are mai multe cauze la bază, puțin cunoscute de cei din afara sistemului, și anume: la simulare participă, în primul rând, toți elevii, inclusiv cei care nu au medie de promovare, adică repetenții și corigenții, care sunt aproape 600, din 3000 de elevi. De aceea, în toată țara, rezultatele de la simulare sunt slabe. A doua cauză o reprezintă faptul că elevii nu conștientizează importanța acestor simulări, considerând că mai au timp, să se pregătească. În al treilea rând, în mod intenționat, subiectele de la simulări sunt mai grele, pentru că elevii se mobilizează mai bine pentru evaluarea națională, din vară.

Vă asigur că dacă acum aveam 70% procentajul la evaluare, la vară, am fi avut rezultate proaste. Vă asigur că la evaluarea națională ne vom regăsi la jumătatea clasamentului, unde am fost și anul trecut, când 79,3% dintre elevi au luat note peste 5, față de 34% cât au luat acum.

La simularea pentru bacalaureat situația este și mai tranșantă, pentru că sunt elevi care știu sigur că nu vor da bacalaureatul și au absentat, iar din cei care vor da, la vară, bacalaureatul, îl vor lua 60% dintre ei. Mă aștept ca rezultatul la simularea pentru bacalaureat să fie de 35-36%, așa cum a fost și anul trecut”, a declarat inspectorul general școlar, Constantin Tudor.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Spitalul Județean de Urgență Călărași a fost declasificat/ Care sunt urmările

vin mart. 11 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În această săptămână, conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași a fost informată că spitalul a fost declasificat de la gradul III, la gradul IV. Ce consecințe are declasificarea spitalului? „Este vorba despre scăderea cu 10% a serviciilor medicale decontate de către CAS”, ne-a declarat consilierul […]