Bugetul alocat educaţiei, pentru anul viitor, va fi adaptat necesităţilor elevilor şi profesorilor

Print Friendly, PDF & Email

bugetUna din marile probleme cu care se confrunta ţara noastră este faptul că, oferta educaţională a universitătilor româneşti, nu este adaptată la cererea de pe piaţa muncii. Universităţile scot, pe banda rulantă, şomeri, în timp ce  firmele şi companiiile multinaţionale se confruntă cu o mare criză de specialişti. În acest context, deputatul  PSD, Daniel Florea, a adus, în atenţie, viziunea Guvernului Ponta privind  adaptarea şcolii româneşti, la realitatea mediului economic actual, dar şi finanţarea  sistemului educaţional în anul viitor.

,,Întregul sistem european de învăţământ se află în plin efort de adaptare a procesului de învăţământ la realităţile economice moderne. Un rol determinant, în schimbarea fundamentală a raporturilor dintre persoanele tinere care termină ciclul de studii şi piaţa muncii, l-a constituit procesul accelerat de globalizare. În efortul de adaptare a învăţământului la noile cerinţe ale pieţei, trebuie asigurat elevilor suportul care să le permită accesarea informaţiei, platforma care să le înlesnească dobândirea de abilităţi în gestionarea, înţelegerea şi acumularea de informaţii noi, necesare obţinerii de rezultate optime, în cariera pe care şi-o doresc. Un demers foarte important, în acest sens, este reprezentat de decizia Guvernului ca, în timp foarte scurt, cât mai mulţi elevi români să beneficieze de suport electronic pentru studiu, manuale digitale şi conexiune la internet, pe o scara cât mai largă. De asemenea, mărirea numărului orelor de sport, în programa şcolară, reprezintă un pas înainte în crearea contextului în care, tinerii noştri se vor dezvolta armonios. Ne uităm, adeseori, la tinerii din alte ţări şi îi admirăm pentru moralul ridicat, job-urile bine plătite. Aceste rezultate sunt obţinute în urma unui proces lung de adaptare a şcolii la realitatea mediului economic. Implementarea mijloacelor de informare şi învăţământ pe suport electronic, sporirea orelor de educaţie fizică, ce dezvoltă armonios legătura între fizic şi psihic şi un management mai bun al resurselor, consider că sunt măsuri care trebuie implementate cât mai rapid în sistem. Tot în aceasta direcţie, trebuie încurajate eforturile care se fac astăzi, de limitare a conţinutului teoretic, din programa şcolară, şi dezvoltarea de formate în care aplicaţiile practice au o pondere crescută. Însă, toate aceste măsuri nu pot fi implementate, decât în baza unei finanţări seriose. După cum se cunoaşte, la această oră, se fac proiecţiile pentru bugetul de anul viitor. Aşa cum a precizat şi premierul României, Victor Ponta, anul viitor va aduce pentru educaţie o serie de noi paliere bugetare, care să sprijine implementarea noilor politici de învăţământ. Aici precizez atenţia de care se va bucura introducerea în şcoli a sistemelor electronice de educaţie, pentru a aduce învăţământul românesc la realităţile secolului XXI. Totodată, Guvernul României va continua eforturile de reabilitare a şcolilor, pentru a oferi elevilor condiţii decente de studiu. Bugetul pe anul viitor este unul care, la domeniul educaţie, caută sa aducă şcoala românească mai aproape de necesităţile practice ale elevilor şi profesorilor. Parlamentul României va sprijini acest efort, adoptând normativele care înlesnesc procesul de modernizare a sistemului educaţional”, a precizat, pentru ziarul Actualitatea de Călăraşi, deputatul Daniel Florea.

Please enter banners and links.

Next Post

284 de milioane de euro pentru proiectele transfrontaliere România-Bulgaria

sâm oct. 12 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Biroul Regional pentru CooperareTransfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) asigură pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013) Secretariatul Tehnic Comun. În total 165 de proiecte au fost finanțate în cadrul PCT Ro-Bg 2007-2013 cu o valoare de 284 de milioane de […]