Borcea: Peste 1000 de copii au început anul în şcoli şi grădiniţe moderne

Print Friendly, PDF & Email

DSCF5988De un început de an școlar plin de surprize frumoase au avut parte elevii celor 3 școli din comuna Borcea. Copiilor le-a fost adresat un cuvânt de „Bun venit!”, de către primarul comunei, Aniel Nedelcu. Eforturile ca elevii să înceapă şcoala în condiţiile cele mai bune au fost destul de importante, deoarece au fost făcute investiţii mari: de la igienizare, lemne pentru iarnă, centrala termică schimbată şi până la termoizolarea unităţilor şcolare, acolo unde a fost cazul.

Primarul Aniel Nedelcu ne-a declarat: „La Grădiniţa cu Program Prelungit, care aparţine de Şcoala nr. 2, nu s-au mai făcut reparaţii din 1990.  Am pornit de la a cumpăra lenjerii noi, am schimbat uşile, a fost pus parchet, schimbat mobilierul, sobele au fost refăcute şi a fost făcut acoperiş nou.

A fost schimbat acoperisul Scolii nr 1, prin care curgea ploaia in interiorLa Şcoala nr. 1 Borcea, cu clasele 0 – IV, am reparat acoperişul, deoarece atunci când ploua, apa pătrundea în sălile de curs, a fost izolată termic clădirea, a fost schimbată centrala, deoarece era veche, şi am amenajat o clasă pentru clasa pregătitoare la standardele cerute de Ministerul Educaţiei. Liceul Tehnologic Borcea a fost izolat termicLiceul Tehnologic Borcea a fost şi el izolat termic.”

Toate aceste investiţii au însemnat un efort financiar din bugetul local de 200.000 RON. La şcoala generală nr. 1 şi Liceul Tehnologic, care funcţionează în acelaşi corp de clădire, învaţă peste 500 de copii, la şcoala nr. 2 – 300 de copii, iar preşcolari sunt, aproximativ, 200. Astfel, cei peste 1000 de elevi, din comuna Borcea, au început anul în  şcoli şi grădiniţe moderne.

În periplul nostru prin şcoli, am stat de vorbă şi cu o învăţătoare, de la Şcoala nr. 1 Borcea. Doamna Gherghina Asimacopol şi-a exprimat mulţumirea că elevii nu mai simt, în sălile de curs, picăturile de ploaie care se prelingeau prin acoperişul nerefăcut de ani de zile.

Invatator Gherghina Asimacopol“După ani de umilinţe în care ne ploua în clase, aproape ca afară, s-a investit în această şcoală. A fost făcut acoperişul, ne-a fost montată o central termică nouă, iar pentru clasa pregătitoare s-a cumpărat mobilier nou, conform cerinţelor. Ne bucurăm de sprijinul comunităţii locale în organizarea activităţilor şcolare şi extraşcolare, dar mai ales de sprijinul primarului Aniel Nedelcu, care se cunoaşte că vine din rândul cadrelor didactice. Ne cunoaşte nevoile şi e receptiv la solicitările noastre, motiv pentru care îi mulţumim atât noi, cadrele didactice, cât şi copiii care beneficiază de condiţiile moderne din şcoli.”, a spus învăţ. Gherghina Asimacopol.

Dealtfel, Primăria Borcea are grijă să deconteze, permanent, abonamentele plătite pentru transport şi am reuşit, în doar câteva luni, să fim la zi cu plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de profesori, care au însumat, aproximativ, 60.000 RON.

„Ca în fiecare an, performanţa şcolară va fi premiată”

Primarul Aniel Nedelcu le-a transmis, deopotrivă, elevilor şi cadrelor didactice, gândurile sale:

Elevii clasei a II-a Clasa pregatitoare amenajata in acest an„Elevilor le doresc un an şcolar bun, să fie silitori, să îşi respecte cadrele didactice, şi să înveţe pentru a-şi bucura părinţii! Cadrelor didactice le transmit să dea dovadă de înţelepciune, să aibă har, să modeleze copiii astfel încât, peste ani, cand vor deveni adulţi, să fie mândri că au învăţat aici!

Le mai transmit să fie uniţi, să formeze o bună echipă, ca şi până acum, deoarece s-au remarcat prin rezultate şcolare deosebite, de-a lungul anilor. Şi nu în ultimul rând, reamintesc faptul că performanţa va fi premiată de Primăria Borcea şi în acest an şcolar! Mult succes!”

 

Please enter banners and links.

Next Post

Asistenţii maternali, între dragostea faţă de copii şi goana după un salariu de la stat

mar sept. 30 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Asistenţii maternali sunt angajaţii din sistemul de protecţie socială care au în grijă copii abandonaţi de familiile lor. Ei sunt cei care trebuie să îngrijească micuţii, lipsiţi de dragostea părintească, să le ofere căldura unui cămin familial şi să le dea o bună educaţie. Statul […]