498 de pensionari călărăşeni vor beneficia de amnistie fiscală

foto pensionari amnistie fiscalaMarţi, 22 septembrie, a fost  semnată de către preşedintele României Legea Amnistiei Fiscale.  Alături de mame şi funcţionari publici, o categorie importantă, care va beneficia de prevederile acestei legi,  sunt şi  pensionarii. Bătrânii, cărora li s-a calculat eronat pensia, vor scutiţi de returnarea banilor primiţi în plus. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii, la nivelul judeţului Călăraşi sunt 498 de pensionari aflaţi în această situaţie. Într-o primă etapă, au fost scuţiţi 98 de pensionari călărăşeni aflaţi în sistemul asigurărilor sociale ale agricultorilor  prin punerea în aplicare în  a Legii nr. 120/2014. Suma anulată  se ridică la 169.862 de lei. Un procent de  75% din debitele constatate  la pensionarii din agricultură  provin de la pensiile de urmaş  iar 25% reprezintă sumele ce urmau să fie restituite de la persoanele care beneficiau de pensii la limită de vârstă, din sistemul de asigurări sociale pentru agricultori.

În urma punerii în aplicare a Legii 120, începând cu luna octombrie, urmează să  fie restituită pensionarilor  agricultori  suma totală de 11.401 lei, ce este aferentă lunilor august şi septembrie.

Cealaltă categorie de pensionari care va beneficia de amnistie fiscală sunt pensionarii incluşi în sistemul asigurărilor sociale. La nivelul judeţului Călăraşi, sunt 400 de pensionari ce vor fi scutiţi de plata debitelor încasate în mod eronat. Suma acestor debite se ridică la aproximativ  1milion de lei. Calcularea eronată a pensiilor a făcut şi  obiectul unor  acţiuni judecătoreşti. 5 pensionari călărăşeni  au chemat în instanţă Casa Judeţeană de Pensii, contestând deciziile de impunere pentru recuperarea debitelor acordate, în urma unor calcule greşite făcute de funcţionari.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Borcea: Peste 1000 de copii au început anul în şcoli şi grădiniţe moderne

lun sept. 29 , 2014
De un început de an școlar plin de surprize frumoase au avut parte elevii celor 3 școli din comuna Borcea. Copiilor le-a fost adresat un cuvânt de „Bun venit!”, de către primarul comunei, Aniel Nedelcu. Eforturile ca elevii să înceapă şcoala în condiţiile cele mai bune au fost destul de importante, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!