Biserica din satul Pietroiu și-a sărbătorit hramul

Print Friendly, PDF & Email

Slujba dedicata hramului bisericii Sf Ilie.jpgk

În comuna Borcea, luni, 20 iulie,  a fost ținută, la biserica din satul Pietroiu, o slujbă dedicată Sfântului Proroc Ilie.

La slujba ținută de părintele Filofteiu Mădălin, preotul paroh, alături de preoții din comună, au participat localnicii, cărora li s-a alăturat primarul comunei, Aniel Nedelcu.

Sfântul lăcaş poartă hramul Sfântul Ilie Tesviteanul. Cu acest prilej, biserica a îmbrăcat haine de sărbătoare, iar credincioşii au luat parte, alături de preoţii slujitori, la liturghia şi rugăciunile închinate acestui Sfânt. Copii, tineri şi bătrâni au ţinut să fie prezenţi la sărbătoarea hramului bisericii lor, lăsând la o parte, pentru câteva ore, grijile şi rânduilelile zilei.

Biserica Sf IlieDupă slujbă, primarul comunei, Aniel Nedelcu, ne-a spus: “Am venit cu mare plăcere la invitația preoților și pentru a fi alături de enoriașii din satul Pietroiu, pentru că lăcașul din acest sat poartă numele Sfântului Ilie. Mă bucur să văd din ce în ce mai multă lume care vine la biserică, sunt copii, tineri, și, bineînțeles, oameni în vârstă, care au venit pentru un moment de liniște și reculegere sufletească.”

În câteva săptămâni, Primăria a asfaltat 16 străzi, în Borcea și Pietroiu

Chiar dacă pentru mulți este perioadă de vacanță, Primăria Borcea turează motoarele la maxim pentru continuarea lucrărilor de asfaltare a străzilor în satele Pietroiu și Borcea.
Mai puțină vacanță avem și mai multă muncă, pentru că în doar câteva săptămâni am asfaltat aproape a 10 km de drum, atât în Borcea, cât și în Pietroiu, iar săptămâna viitoare vom mai asfalta 5 km. Șoseaua de centură asfaltată, strada Sanda Constantin.jpgkÎn satul Pietroiu, am asfaltat strada Sanda Constantin  (2,4 km), este o șosea de centură care Se lucreaza la asfaltarea drumurilor - strada Stadiounului, din Borcea.jpgktraversează satul în proporție de 90%, străzile Atanasie Gheorghe și Petcu Titu, care sunt mai mici, de aproximativ 500 de m lungime și leagă DN 3B de această șoseaua de centură. Am dorit să evităm accesul căruțelor și posibilele incidente ce se pot petrece pe drumul național.

În satul Borcea am asfaltat strada Crucea de Leac, Stadionului, Parcului, Pieții, Eternității, Cimitirului, Puțului, Fianului, etc. .

Lucrările de asfaltare au fost făcute cu bani veniți prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – 5 km, și restul, cu bani de la Primărie.”, a spus primarul Nedelcu.

Episcopul Sloboziei și Călărașilor va veni la Borcea

În data de 2 august, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, va fi prezent în comuna Borcea, la sfințirea Bisericii Sf. Nicolae, din satul Borcea. Acest lăcaș sfânt are un nou aspect, atât la partea exterioară, pentru că au fost făcute trotuarele și căile de acces, gardul care împrejmuiește biserica, cât și în interior, unde a fost făcută catapeteasma.

Pe 15 și 16 august vor fi Zilele Comunei Borcea

Primarul Aniel Nedelcu“O altă manifestare deosebită, la care îi aștept pe toți locuitorii comunei să participe, este cea dedicată Zilelor comunei Borcea. Ca în fiecare an, de sărbătoarea Sfintei Marii, marcăm și noi ziua localității. Vom petrece un eveniment de neuitat, cât să ajungă pentru un an întreg, deoarece vom avea o organizare de excepție. Vor fi doi prezentatori, pe 15 august, va prezenta Oana Sîrbu, care va susține și un recital, iar duminică, 16 august, prezintă Liviu Vârciu, care, deasemenea, ne va și cânta. În premieră va veni, la Borcea, trupa Voltaj. Ne vor mai încânta Emilia Ghinescu, Dan Ciotoi și Generic, Ionuț Dolănescu, precum și alți invitați surpriză.

Totul va fi plătit din sponsorizări primite de la Asociațiile agricole și vom putea organiza un eveniment deosebit, unde așteptăm să fie prezenți peste 5.000 de locuitori. La final, le mulțumesc locuitorilor pentru faptul că sunt alături de noi și îi asigur că le voi fi mereu aproape, pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care mi le-am propus pentru binele comunității. Cu deosebită considerație și respect, al dumneavoastră primar, Aniel Nedelcu!”

Please enter banners and links.

Next Post

Călăraşi: Ultimul loc pe ţară la examenul de titularizare

vin iul. 24 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Judeţul Călăraşi a reușit o performanță nedorită, în această săptămână, deoarece   în urma rezultatelor obținute la examenul de titularizare s-a clasat pe ultimul loc pe ţară, cu un procent de promovabilitate de 18,47%, înainte de contestaţii. La concurs s-au prezentat 134 de candidaţi. Dintre aceştia, […]