Călăraşi: Ultimul loc pe ţară la examenul de titularizare

Print Friendly, PDF & Email

ISJ titularizareJudeţul Călăraşi a reușit o performanță nedorită, în această săptămână, deoarece   în urma rezultatelor obținute la examenul de titularizare s-a clasat pe ultimul loc pe ţară, cu un procent de promovabilitate de 18,47%, înainte de contestaţii.

La concurs s-au prezentat 134 de candidaţi. Dintre aceştia, doar 25 de profesori obţinut note peste 7, media necesară promovării examenului. Anul trecut, procentul de promovabilitate a fost de peste 50%. Explicaţia privind această situaţie, destul de neplăcută, din învăţămîntul călărăşean, a fost dată de către inspectorul şcolar, prof. Nicuşor Călin, responsabil resurse umane, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean. ,,Inspectoratul a scos la concurs mult mai puţine posturi titularizabile, doar 31, faţă de anul trecut, când au fost peste 150 de posturi. În zona Lehliu Gară-Fundulea şi în localităţile din nordul judeţului (Sohatu, Galbinaşi, Frumuşani) sunt mari probleme în privinţa ocupării posturilor, deoarece profesorii nu sunt interesaţi să îşi desfăşoare activitatea în şcolile din localităţile respective. Marea majoritate a cadrelor didactice doresc să profeseze în localităţile din preajma Călăraşiului sau a Olteniţei. În anii trecuţi, veneau profesori din alte judeţe şi, în mare proporţie, ocupau posturile, dar nu se prezentau la catedră, pentru că obţineau detaşare în localităţile din care proveneau, îşi luau concediu pentru studii sau plecau să lucreze în străinătate. Candidaţii proveneau, în mare parte, din alte judeţe, din centre universitare, aşa cum este Piteştiul şi Craiova, fiind foarte bine pregătiţi. Numai că, în prezent, fiind posturi foarte puţine la Călăraşi ei s-au dus în altă parte să susţină examenul de titularizare. În acest an, am dorit să avem avem o altă abordare, am scos la concurs posturi mult mai puţine, în speranţa că vor fi ocupate mai mult de profesorii din judeţul Călăraşi. Am vrut, astfel, să fidelizăm pe posturile disponibile cât mai mulți profesori călărăşeni. Rezultatul slab obţinut la titularizare demonstrează că profesorii călărăşeni nu s-au pregătit aşa cum trebuie. Anul trecut au fost 130 de candidaţi din alte judeţe, acum am avut doar 20. Interesant este că aceştia s-au clasat primii, cu note foarte bune.”, a spus inspectorul şcolar, prof. Nicuşor Călin.

În medie, au fost cinci candidaţi pe loc. Suprinzător și trist, în același timp, este faptul că absolvenţii profilului pedagogic, din cadrul Colegiului Tehnic ,,Ştefan Bănulescu”, din Călăraşi, nu au reuşit să promoveze examenul de titularizare pentru posturile de învăţători sau educatori.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Daniel Drăgulin: ,,Numai printr-o bună comunicare, pot fi rezolvate problemele comunităţii călărăşene”

vin iul. 24 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Este binecunoscut faptul că actualul edil al municipiului Călăraşi îşi doreşte un nou mandat de primar. După trei ani în care Daniel Drăgulin şi-a pus în practică viziunea sa privind dezvoltarea municipiului Călăraşi, cetăţenii pot pune în balanţă realizările sale, dar şi obiectivele pe care […]