Actualitatea de Calarasi

Avem manager la Spitalul Județean Călărași

Please enter banners and links.

Print Friendly, PDF & Email

manager serban sDin această săptămână, și-a început activitatea managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Dan Romulus Șerban. Nu este nou în această funcție, ci a mai avut ocazia să conducă spitalul, o scurtă perioadă de timp, ca angajat al firmei care câștigase licitația organizată de Consiliul Județean, în 2013, Tetraedru Medical Consulting.

În scurta perioadă cât a fost manager a reușit să facă profitabilă activitatea Ambulatoriului Călărași, care doar ce fusese deschis după ce a fost modernizat cu fonduri europene.

La licitația organizată acum de Consiliul Județean au participat două firme: PFA Dan Romulus Șerban și Allconsulting Group System București. Prima ofertă a fost declarată câștigătoare, iar pe data de 10 martie s-a semnat contractul de management.

Pentru Actualitatea de Călărași, Dan Romulus Șerban a declarat:

„Știu că va fi o muncă foarte grea pe care va trebui să o fac, mai ales că imaginea spitalului din Călărași a avut de suferit. Sunt probleme în tot sistemul, dar vreau ca la Călărași să reduc imaginea urâtă pe care a căpătat-o. Aici este o problemă, în primul rând, interioară, între angajații spitalului. Am deja o analiză a secțiilor din spital și pot să vă spun că niciuna nu are șef de secție confirmat. Toți cei care vor dori să le conducă, trebuie să dea concurs. Nu mi-am propus să schimb pe cineva, dar va fi o analiză serioasă, în care voi urmări eficiența secțiilor. Voi porni de la atitudinea angajaților proprii față de spital și conduita față de pacienți.

Lucrul pe care îl știu foarte clar este că voi aplica legea și că nu voi lăsa pe nimeni să se abată de la ea, cât timp sunt eu manager. , ne-a declarat managerul Spitalului Județean Călărași.

Prestația pentru management va fi plătită cu aceeași sumă -20.000 lei/lună, care a fost dată și primei firme care a asigurat managementul spitalului, dar care nu a reușit să performeze câtuși de puțin, contractul fiind reziliat la cererea C.J. Călărași, la finele anului trecut.