Apel la un minimum de implicare, responsabilitate si caritate

baniDeputatii Raluca Surdu si Aurel Niculae indeamna pe toti cetatenii de buna credinta si cu suflet mare, care au fost salarizati in anul 2012, sa completeze si sa depuna la fisc Declaratia 230 pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venitul din salarii si asimilate acestora, catre o asociatie sau o fundatie care deruleaza programe, actiuni si activitati caritabile si educative.

Declaratie Raluca Surdu: “Indemnul nostru este catre fiecare persoana rezonabila, de a se interesa in proximitate, in vecinatatea si comunitatea din care face parte, daca exista asociatii non-guvernamentale care deruleaza proiecte pe diferite teme, sa sprijine eforturile reprezentantilor societatii civile. O alternativa ar fi reprezentata si de marile organizatii nonguvernamentale care in aceasta perioada deruleaza actiuni de promovare a cauzelor sustinute. Imi permit sa sugerez in acest sens Salvati Copiii Romania, SMURD, UNICEF Romania, Renasterea, Inima Copiilor, WWF, GreenPeace samdp. Este o forma de finantare suplimentara pentru acest mediu asociativ, dar si o forma, minima, este adevarat, de caritate si filantropie din partea celor care in mod uzual nu sunt informati in acest sens. Domeniile in care aceste sume se pot aloca sunt: protectia copilului, prevenirea abuzurilor si a violentei domestice, educatie pentru sanatate, protectia mediului inconjurator, asociatii sportive, initiative civice, de educare, constientizare, democratizare, transparenta institutionala si anticoruptie, dar nu numai. In Romania exista aproximativ 60.000 de asociatii, conform Ministerului Justitiei, fiecare cu proiectele proprii. Noi, cetatenii, trebuie doar sa constientizam ca un gest simplu poate insemna enorm pentru cineva, ca ceea ce poate reprezinta o picatura pentru noi, este in fapt un val al schimbarii, un val de sustinere pentru cei mai implicate si mai active in acoperirea unor nevoi ale societatii, in domenii in care statul este limitat in idei, posibilitati si actiuni.”

Declaratie Aurel Niculae: “Valul ignorantei trebuie ridicat. Avem si noi, parlamentarii, un rol si dorim sa-l jucam bine – acela de informare si, de ce nu, de educare in spirit civic a celor pe care ii reprezentam in Parlament. Democratia este un proces, un mecanism in care toti trebuie sa ne implicam sa-l facem sa functioneze. Societatea civila, ong-urile, vin intotdeauna sa suplineasca ceea ce statul nu reuseste sa acopere, din varii motive. Speram din tot sufletul ca exemplul nostru sa fie urmat.”

Raluca Surdu va folosi formularul 230 pentru reducerea mortalitatii infantile, un program al Organizatiei Salvati Copiii Romania, iar Aurel Niculae pentru sprijinirea unei initiative educationale a  Complexului Educational Lauder-Reut din Bucuresti.

Este de mentionat ca nu doar angajatii cu contract de munca pot directiona cei 2% din impozitul pe veniturile realizate, ci si persoanele fizice care au realizat in Romania, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau natura, provenind din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, activitati agricole, transferal titlurilor de valoare, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen.

Formularele 200 si 230, precum si insctructiuni de completare a acestora, pot fi gasite pe site-ul ziarului nostru:

sau accesate direct la adresele de web:

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_200_2013.pdf

 http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/cerere_230_2013.pdf

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ultimă oră: Au început evacuările rău-platnicilor din locuinţele sociale

joi mai 23 , 2013
Situaţie explozivă la Serviciul Public Centrale Termice Administrare Fond Locativ (SPCTAFL), departament  aflat în subordinea primăriei Călăraşi. Cetăţenii ce locuiesc în apartamentele  sociale,  aflate în administrarea SPCTAFL, au cam uitat să-şi plăteacă  chiria şi energie termică. Numai pe luna aprilie a.c., locatarii blocurilor J21,J22,J23,J27 au datorii la chirie ce se […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!