Amplu exerciţiu tactic la intersecţia DN 21 cu DJ 306

1Marţi, în data de 22 iunie 2015, la intersecţia DN 21 cu DJ 306 , I.S.U. Călăraşi a desfăşurat un amplu exerciţiu tactic, fiind simulate intervenţii la accident rutier, incendiu de autoturism, accident chimic, decontaminare şi căutare salvare persoane cu echipaj canin. Au participat la această aplicaţie tactică: cadre ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi şi reprezentanţi ai Serviciului judeţean de Ambulanţă Călăraşi.

Tema exerciţiului tactic de cooperare a urmărit modul de acţiune al forţelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă in cazul producerii unor situaţii de urgenţă in zona de competenţă a  I.S.U.J. “Barbu Ştirbei” Calarasi şi asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi în cazul producerii unor accidente cu manifestări deosebit de rapide si efecte limitate in timp, având ca rezultat victime multiple.

3Conform scenariului aplicaţiei tactice, în ziua respectivă, în jurul orei 11.00 are loc un accident rutier, soldat cu două victime, dintre care una încarcerată. La scurt timp după extragerea victimei încarcerate, autoturismul în care se afla acesta, ia foc, fiind solicitat un echipaj de stingere. În acest timp, pe DN 21, un conducător auto al unui camion care transporta substanţe periculoase, din cauza fumului gros degajat de incendiu şi a vizibilităţii reduse în trafic, pierde controlul volanului şi iese în decor răsturnându-se, fiind solicitate echipaje de intervenţie specializate, un echipaj de decontaminare C.B.R.N. şi două echipaje de stingere pentru a crea perdea de protecţie (cu apă pulverizată) cu scopul de a împiedica împrăştierea norului de clor. Totodată pompierii sunt anunţaţi să intervină în zonă, în apropierea DN 21, pe un teren agricol, pentru căutarea unei persoane dispărute de aproximativ 24 de ore, în acest sens fiind angrenat echipa de căutare – salvare cu câinele de serviciu Maya.

7Scopurile generale ale acestei aplicaţii tactice au fost următoarele: verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul desfăşurării exerciţiului tactic şi a capabilităţilor de intervenţie la nivelul zonei de competenţă a I.S.U. Călăraşi; elaborarea concepţiei specifice privind planificarea, pregătirea, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de răspuns, precum şi concepţia de acţiune în situaţii de urgenţă; evaluarea eficienţei intervenţiei autospecialelor. a echipajului SMURD, a echipajului de descarcerare, a echipajului de decontaminare C.B.R.N. , precum şi a necesarului de resurse umane, materiale şi financiare pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cu forţele proprii; evaluarea consecinţelor probabile ale surselor de risc şi pregătirea psihologică a personalului în vederea realizării unei intervenţii eficiente; organizarea cooperării între forţele participante şi stabilirea necesarului de forţe, mijloace şi substanţe stingătoare pentru situaţia cea mai nefavorabilă; verificarea practicabilităţii căilor de acces şi de amplasare a autospecialelor de intervenţie; verificarea eficientei procedurilor de intervenţie pentru situaţiile tactice simulate, conducerea într-o concepţie unitară a acţiunilor de intervenţie, informeaza Compartimentul Informare şi Relaţii Publice I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi.

2 7 5

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ivan Patzaichin va fi, din nou, la Călăraşi, la cea de a treia ediţie a ,,Zilei Dunării"

mie iun. 24 , 2015
Sâmbătă, 27 iunie, va avea loc la Călăraşi  cea de-a treia ediție a manifestării ”Ziua Dunării”. Acest eveniment face parte din seria activităților proiectului ”Dunărea, for ever”, implementat, în parteneriat cu AJVPS Călărași de către Primăria Călărași, în cadrul Programului Operațional de Pescuit 2007-2013 . Proiectul are ca scop promovarea turistică […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!