AJOFM Călărași/Stimulente financiare pentru absolvenți, la încadrarea în muncă

Absolvenții unei forme de învățământ promoţia 2016, care se înregistrează la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași și ulterior se angajează, cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării.

Absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.

Absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km. de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare de 1.000 de lei.

Absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează într-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul, primesc o primă de instalare de 3.500 lei.

Atât prima de încadrare, cât şi prima de instalare se restituie integral de către angajat dacă încetează raporturile de muncă din motive imputabile lui într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă.

Pentru înregistrare ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii vor depune următoarele documente:

  1. actul de identitate, în original şi copie ;
  2. adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale;
  3. actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie.

Detalii cu privire la serviciile oferite se pot obține de la sediul AJOFM Călărași,  strada 13 Decembrie nr.12, telefon: 0242/316.542; 0242/318.376, e-mail: ajofm@cl.anofm.ro  sau de pe site-ul instituței www.calarasi.accesibilitateajofm.ro

 

Please enter banners and links.

Next Post

Biserică în flăcări, în comuna Jegălia

mar iun. 7 , 2016
Pompierii militari au acţionat cu patru autospeciale pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale.   În data de 06.06.2016, ora 03.08, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Călărași alături de alte două echipaje de intervenție ale Gărzii Borcea au fost […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!