Biserică în flăcări, în comuna Jegălia

Print Friendly, PDF & Email

Pompierii militari au acţionat cu patru autospeciale pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale.

  În data de 06.06.2016, ora 03.08, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Călărași alături de alte două echipaje de intervenție ale Gărzii Borcea au fost solicitate să acţioneze pe raza satului Gâldău, comuna Jegălia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul Bisericii cu hramul Sf. Ierarh Nicolae, proprietate aparținând domeniului public.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără și fum dens la acoperișul bisericii, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați și în interiorul lăcașului de cult, la nivelul materialului lemnos, al mobilierului și al instalației electrice.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de capacitate mărită și două de capacitate medie, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui aparat electric defect (aparat de aer condiționat) și a instalației electrice îmbătrânite.

Trebuie de asemenea menționat că incendiul a fost observat destul de târziu, ceea ce a făcut ca arderea să se propage puternic până la sosirea echipajelor profesioniste de stingere.

În urma incendiului au ars: aparat de aer condiționat, materiale plastice, materiale textile, cabluri din instalația electrică, material izolant, material lemnos și elemente de mobilier, plafon din stuf și acoperișul din lemn învelit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 400.000 de lei.

Prin intervenția lor eficientă, pompieri militari au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de 200.000 de lei.

 

Please enter banners and links.

Next Post

,, Românii au talent” la Călăraşi

mie iun. 8 , 2016
 Vrei sa devii cunoscut,aplaudat şi promovat? Vino la ,,Românii au talent” de la Călăraşi. Duminică, 12 iunie,va avea loc, la Călăraşi, preselecţia pentru cunoscuta emisiune de la ProTV, ,,Românii au talent”.  Preselecţia se va desfăşura în aceeaşi zi,  începând cu ora 14, la sala de spectacol ,,Barbu Ştirbei” a Centrului […]