A început școala/ 61 de clădiri nu au autorizație de funcționare, în județul Călărași

În prima zi de școală, inspectorul general școlar, al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Constantin Tudor, ne-a oferit câteva date despre condițiile în care au început copiii de grădiniță și elevii, noul an de învățământ.

“În toate școlile, astăzi, s-a deschis, în condiții normale, anul de învățământ.  44.000 de copii au început noul an școlar, în județul Călărași. Mai există mici probleme de remediat, cum ar fi la Nana, unde este gata doar parterul școlii, iar, în această săptămână, cu banii primiți de la Consiliul Județean, vor fi terminate lucrările de igienizare și reabilitare a etajului.

În ceea ce privește avizele sanitare,  spun că suntem pe drumul cel bun, pentru că mai avem 61 de clădiri, din 312, care nu au acest autorizație de funcționare. La majoritatea dintre ele, cauza o reprezintă lipsa apei, în incinta clădirilor. În comuna Ileana, unde avem un local bun de școală, reabilitat pe fonduri europene, de câțiva ani de zile, s-a rezolvat, în sfârșit, problema apei potabile. Acolo aveam apă în școală, dar nu era potabilă, iar după ce a fost făcut un puț forat nou, s-a primit autorizație de funcționare.

Vom primi autorizație, urgent, și la noul sediu al Colegiului Național Barbu-Știrbei, unde avem, la dispoziție, 6 luni să depunem documentația. Școala reabilitată cu bani europeni, de la Ștefan cel Mare, unde sunt 5 săli de clasă noi, trebuie să își ia autorizația de funcționare, după terminarea lucrărilor.

Din păcate, la Gălbinași, nu am putut deschide anul școlar în localul nou, pentru că nu s-au găsit fonduri să fie racordată clădirea la rețeaua electrică. Este o construcție făcută la marginea satului și ar însemna peste 200.000 de lei această investiție, bani pe care Primăria nu îi are. Aici școala va funcționa tot în sistem comasat, până se va rezolva această problemă.”, ne-a declarat inspectorul general școlar Tudor.

Anul școlar 2016-2017, care a debutat, astăzi, are în structura sa 35 de săptămâni de școală, cu cele două vacanțe tradiționale, de iarnă (24 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017) și de vară (17 iunie 2017 – 10 septembrie 2017), și  o vacanță intersemestrială, între 8-12 februarie.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

De ziua lor, pompierii călărășeni și-au prezentat tehnica de intervenție

mar sept. 13 , 2016
   Marți, pe 13 septembrie 2016, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi-au sărbătorit ziua în incinta unităţii, alături de personalităţi ale oraşului şi judeţului, ziarişti, cadre militare şi mulţi invitaţi, care s-au bucurat de o serie de manifestări şi festivităţi, ce […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!