De ziua lor, pompierii călărășeni și-au prezentat tehnica de intervenție

Print Friendly, PDF & Email

pompieri-13-sept   Marți, pe 13 septembrie 2016, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi-au sărbătorit ziua în incinta unităţii, alături de personalităţi ale oraşului şi judeţului, ziarişti, cadre militare şi mulţi invitaţi, care s-au bucurat de o serie de manifestări şi festivităţi, ce au avut în prim plan rememorarea actelor de bravură ale pompierilor militari de-a lungul timpului, şi în special, prin evocarea evenimentului istoric produs la 13 septembrie 1848, moment în care, ostaşii pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au scris o pagină de aur în Istoria României prin dârzenia, devotamentul şi iubirea de ţară, de care au dat dovadă în crâncena şi sângeroasa luptă inegală cu cotropitorii otomani, veniţi să înăbuşe mişcarea revoluţionară.

Asemeni înaintaşilor ce ne fac o mare cinste, şi de această dată, ca şi în alte rânduri, dând o deosebită importanţă evenimentului, care a pus piatra de temelie la înfiinţarea armei noastre, pompierii călărăşeni, au desfăşurat mai multe activităţi, prin care, au fost premiaţi, în faţa personalităţilor prezente, cei mai buni sportivi ai I.S.U. Călăraşi, au fost felicitaţi şi au primit felicitări și mulţumiri toţi aceia, care prin profesionalism şi simţ de răspundere s-au evidenţiat în activitatea lor, au fost înaintaţi în gradul următor cinci subofiţeri care s-au remarcat obţinând rezultate deosebite în activitate, au fost acordate diplome de onoare acelor salvatori care au obţinut rezultate excepţionale şi au salvat vieţi la intervenţiile dificile la care au participat şi s-au desfăşurat mai multe exerciţii demonstrative de salvare a persoanelor şi de simulare a unor intervenţii de stingere.

În ziua de 13 septembrie, în cinstea Zilei pompierilor din România, pompieri din subunităţile inspectoratului au desfăşurat, de asemenea, mai  multe activităţi de prezentare tehnică de intervenţie şi de distribuire a unor pliante cu caracter informativ preventiv în locurile cu aglomerări de persoane din localităţile : Călăraşi, Olteniţa, Lehliu Gară şi Dragalina.

În dimineaţa zilei de 13 Septembrie, potrivit unei frumoase tradiţii, aceea de a omagia pe aceia dintre pompieri care au Servit Patria chiar cu preţul vieţii, pompierii din Olteniţa au depus coroane de flori la troiţa ridicată în comuna Radovanu, în cinstea eroului pompier, sublocotenent P.M. Meliniciuc Cristian.

pompieri-13-sept-2     La Călăraşi, pe 12 Septembrie, în Piaţa Big din municipiu, pompierii militari au expus cea mai nouă tehnică de intervenţie, autospecialele şi echipamentele pe  care salvatorii le folosesc zi de zi la intervenţii pentru salvarea vieţii şi pentru protejarea bunurilor comunităţilor şi a cetăţenilor.

Cadrele Inspecţiei de Prevenire au fost de asemenea alături de călărăşeni în piaţa Big pe 12 Septembrie, unde au organizat un punct mobil de informare. Aceştia  au intrat în contact cu cetăţenii şi le-au distribuit ghiduri şi pliante de informare preventivă.

Cei mai încântaţi de prezenţa pompierilor militari în piaţă au fost desigur copii, aceştia bucurându-se de întreaga atenţie a salvatorilor.

Copiii au primit din partea pompierilor, care au avut plăcerea de a aniversa Ziua  Pompierilor în mijlocul comunităţii, toată atenţia cuvenită, cât şi bomboane și  baloane.

Cei mai micuţi dintre călărăşeni au luat la rând toate autospecialele, s-au urcat şi au coborât din acestea de nenumărate ori, au tras la ţintă cu pistoalele de înaltă presiune, „au folosit cu simţ de răspundere” semnalele acustice şi luminoase ale autospecialelor pompierilor şi bineînţeles s-au fotografiat cu Maya (câinele de serviciu) şi cu toate celelalte echipamente folosite de salvatori la intervenţii.

Copiii s-au îmbrăcat cu echipamentele de protecţie, atât cele de stingere, cât şi cu cele pirotehnice, iar părinţii lor i-au fotografiat pentru a păstra amintiri frumoase din această zi călduroasă, scăldată de soare, dedicată pompierilor.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași a scos la concurs postul de administrator public

mar sept. 13 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Peste două săptămâni, mai exact pe data de 29 septembrie, va avea loc prima probă a concursului pentru ocuparea postului de administrator public al municipiului Călărași. Concursul organizat de Primăria Călărași va consta în două probe: scris și interviu.  Condițiile de participare sunt: SĂ ÎNDEPLINEASCĂ […]