89 de elevi din Calarasi vor primi anul acesta Bursele de Merit acordate de catre TenarisSilcotub

Premianti Burse de Merit 2012Un numar de 89 de elevi din Calarasi vor primi anul acesta Bursele de Merit acordate de catre TenarisSilcotub elevilor cu rezultate deosebite la invatatura. De asemenea, doi elevi s-au calificat pentru Premiile de Excelenta acordate de catre companie celor care reusesc sa obtina rezultate la concursurile si olimpiadele scolare.

Numarul bursierilor este semnificativ mai mare decat in 2012, cand au fost premiati 53 de copii. „Programul Burselor de Merit TenarisSilcotub a devenit foarte popular in rindul elevilor din Calarasi si suntem multumiti sa vedem ca si acest lucru ii impulsioneaza sa isi depaseasca, de la an la an, performantele”, spune Mirela Mihalcea, coordonator programe Dezvoltare Sociala: „Intreaga comunitate trebuie sa fie alaturi de acesti performeri, pentru ca ei sunt cei care, prin spiritul de competitie, prin ambitia pe care si le dezvolta acum, in primii ani ai adolescentei, vor putea sa faca fata cu succes provocarilor pe care viata le va aduce”.

Toti bursierii din Calarasi au obtinut, in anul scolar 2012-2013, medii generale mai mari de 9,90. Valoarea unei Burse de Merit este de 1.500 de lei, in timp ce colegii lor cu rezultate la olimpiadele scolare sunt rasplatiti cu Premii de Excelenta, a caror valoare variaza intre 200 si 1.500 de lei, in functie de numarul si importanta concursurilor castigate. Bursierii si premiantii din Calarasi sunt elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, care are si cel mai mare numar de tineri inclusi in program, Colegiul National „Barbu Stirbei” si Colegiul Economic.

vunkProgramul de Burse de Merit a debutat, in Romania, in 2005, numarul beneficiarilor depasind, pana in prezent, 1.700 de elevi.  Anul acesta, numarul total al bursierilor la nivelul celor 3 comunitati in care se deruleaza proiectul (Calarasi, Campina, Zalau) este de 295.

 Gala de decernare a burselor va avea loc joi, 28 noiembrie a.c., ora 18:00, la Centrul Cultural Judetean, sala Barbu Stirbei. Spectacolul de gala ii are ca invitati speciali pe membrii trupei Vunk, care vor sustine un concert privat, dedicat elevilor bursieri si invitatilor acestora.

Please enter banners and links.

Next Post

Directorul Direcției de Asistență Socială din Călărași, Mihai Roibu, a fost destituit

joi nov. 28 , 2013
Şedința Consiliului Județean de joi, 28 noiembrie, a avut, pe ordinea de zi, un proiect de hotărâre prin care s-a propus destituirea directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, Mihai Roibu. Cu 21 de voturi pentru și 5 împotrivă, directorul Roibu a fost destituit, asta după ce […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!