56 de călărășeni pot beneficia gratuit de cursuri de formare profesională

Print Friendly, PDF & Email

cursuri formareÎn luna iunie a acestui an, 56 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pot urma gratuit cursuri de formare profesională pentru meseriile/ocupațiile de : comerciant vânzător mărfuri nealimentare, formator, operator introducere validare prelucrare date și ospătar (chelner).

Minimul de studii necesare în vederea participării la cursurile de calificare/recalificare/specializare  este de școală generală pentru cursurile de: comerciant vânzător mărfuri nealimentare, operator introducere validare prelucrare date și ospătar (chelner), iar pentru  formator se solicită studii superioare.

Cursurile se derulează pe o periodă cuprinsă între 1,5 și 4,5 luni și sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călărași (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Înscrierea la programele de formare profesională se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera/serviciul mediere, în baza unei cereri însoţită de următoarele  documente:

–          copie act identitate;

–          copie diploma studii;

–          copie certificat nastere;

–          copie certificat casatorie (numai pentru femei);

–          talon/adeverinţa  medicală, cu menţiunea – apt de muncă sau cu restricţii;

–          certificat fiscal eliberat de Administraţia Financiară din care sărezulte că nu realizează venituri.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Călărași a primit 1,6 milioane de lei pentru strada I.L. Caragiale

mie iun. 11 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La doi ani încheiați de mandat, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin a început astăzi activitatea cu semnarea unui contract cu MDRAP, în valoare de 1.600.000 lei, pentru lucrările de pe strada I.L. Caragiale. „Vă dau o veste bună. După trei luni de când am […]