4 trasee de cicloturism și unul de pescuit, create prin proiectul „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism”

conferinta 1La sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași a avut loc, marți, 17 martie, închiderea proiectului „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism”.

conferinta 2La acțiune au fost prezenți reprezentanții instituției responsabile de proiect, respectiv cei ai Consiliului Județean, dar și ai instituțiilor implicate în proiect: Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, Agenția pentru Protecția Mediului, Prefectura Călărași, precum și partenerul în acest proiect, SMARTATLETIC București.

Bogdan Antohe, reprezentantul SMARTATLETIC a declarat: „Promovăm, aici, activități de turism, în principal pe două segmente: cicloturism și turism pentru petrecerea timpului liber prin pescuit și, în plus, ne încadrăm în activitățile ce au loc, în aer liber, la nivel național. Pe 18-19 aprilie, vom fi parte a acțiunii „Marea pedalare”, ce are inclus în traseu și județul Călărași (se va desfășura pe ruta București-Călărași-Vama Veche). Pe 3 mai va avea loc maratonul „Wings for life”,  iar startul se va da în zona Pantelimon (București) și va continua pe DN3 (Lehliu-Gară)-DN3A (Drajna), către Fetești.”

Bogdan Antohe a reamintit faptul că au fost create 4 trasee de cicloturism, două de șosea, două off road, plus cel de pescuit, în cadrul acestui proiect.

„Anul acesta, Cursa Dunării Călărășene va avea loc în perioada 12-13 septembrie. În premieră, vom avea etapa de șosea pentru biciclete tandem și va fi organizată și cursa de biciclete pentru copii.  Înainte de acest eveniment, pe data de 9 mai, și de la Călărași se va da startul în cadrul EuroVelo, o rețea Europeană de rute cicliste, proiect ce este finanțat de Federația Europeană de Ciclism (ECF).

EuroVelo este o rețea de rute care cuprinde, la momentul actual, un număr de 12 rute, care au în totalitate o distanță de 66.000 km, din care 45.000 km este drum de bicicletă. Noi vom parcurge 70 de km, de la Oltenița la Călărași, în data de 9 mai.”, a spus Bogdan Antohe.

De menționat că în cadrul proiectului „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism” au fost achiziționate 10 biciclete și 5 bărci cu vâsle, care vor putea fi închiriate de la Consiliul Județean Călărași, după ce va fi stabilit, într-o ședință de Consiliu, cum vor putea fi puse la dispoziția celor care vor să le utilizeze.

Proiectul este finanţat din Fondul European pentru Pescuit 2007-2013, prin Programul Operaţional pentru Pescuit, Axa Prioritară 4, Măsura 2.1.2 Conservarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural și natural, prin susţinerea activitătilor economice alternative, pentru creșterea atractivitătii zonei.

Valoarea totală a proiectului este de 514.600,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă de 415.000,00 lei.

cursa dunarii calaraseneciclism 2ciclism

Please enter banners and links.

Next Post

Luminiţa Trifu: ,,Modernizarea străzilor, obiectiv prioritar, inclus în Strategia de dezvoltare a municipiului Călăraşi”

mar mart. 17 , 2015
Pe site-ul primăriei Călăraşi este postat, în prezent, pentru consultare publică, Planul de dezvoltare strategică a municipiului Călăraşi, pentru perioada 2014-2020. Acest document reprezintă cartea de căpătâi a administraţiei locale călărăşene, pentru că pune în practică direcţiile prioritare de dezvoltare, pentru următorii 5 ani. Este pentru prima dată, în perioada […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!