2400 de elevi au susținut Evaluarea Națională, în județul Călărași

Print Friendly, PDF & Email

evaluare1Săptămână de foc pentru absolvenții claselor a VIII-a. Prima zi a săptămânii a debutat  cu proba scrisă la limba şi literatura română, susținută în cadrul Evaluării Naționale. Ultima probă, cea la matematică, a fost susținută miercuri, 24 iunie, iar rezultatele vor afişate pe 26 iunie, până la ora 16:00.

În aceeaşi zi, în intervalul 16:00-20:00, se depun contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.

Ministerul Educaţiei a decis că, începând din 2014, media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

La nivelul județului Călărași, s-au înscris 2.400 de elevi la evaluarea națională. Au fost organizate 43 de centre de examen, lucrările urmând să fie corectate în cele 7 centre de evaluare, stabilite de Inspectoratul Școlar Județean Călărași.