2400 de elevi au susținut Evaluarea Națională, în județul Călărași

evaluare1Săptămână de foc pentru absolvenții claselor a VIII-a. Prima zi a săptămânii a debutat  cu proba scrisă la limba şi literatura română, susținută în cadrul Evaluării Naționale. Ultima probă, cea la matematică, a fost susținută miercuri, 24 iunie, iar rezultatele vor afişate pe 26 iunie, până la ora 16:00.

În aceeaşi zi, în intervalul 16:00-20:00, se depun contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.

Ministerul Educaţiei a decis că, începând din 2014, media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

La nivelul județului Călărași, s-au înscris 2.400 de elevi la evaluarea națională. Au fost organizate 43 de centre de examen, lucrările urmând să fie corectate în cele 7 centre de evaluare, stabilite de Inspectoratul Școlar Județean Călărași.

Please enter banners and links.

Next Post

Călărăşenii şi edilul Daniel Drăgulin nemulţumiţi de calitatea lucrărilor la reţelele de canalizare şi de alimentare cu apă

vin iun. 26 , 2015
Miercuri, 24 iunie, la sediul primăriei Călăraşi a avut loc sedinţa operativă săptămânală, între conducerea primăriei și operatorul regional de apă și canalizare, EcoAqua SA, cel care implementează proiectul privind extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din municipiu, dar și cu antreprenorul lucrărilor HidroConstrucția SA, fiind prezenți […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!