200 miliarde de lei vechi investiți pentru construcția și amenajarea noului sediu al Primăriei Călărași

Print Friendly, PDF & Email

primaria calarasi sÎncepând cu această săptămână, primăria Călărași își desfășoară activitatea într-o nouă locație, aflată în aripa de nord a Consiliului Județean Călărași, în apropierea sediului central al BCR.

Noua clădire a primăriei are două etaje, avînd în componență peste 50 de birouri.  Construcția clădirii  a început acum aproximtiv trei ani, când a fost cedată primăriei de căte Consiliul Județean.  În acest spațiu vor funcționa toate departamentele care au existat în sediul vechi al primăriei, dar și Serviciul Public Centrale Termice și Spațiu Locativ care iși avea sediu în blocul Flora, din centrul orașului.

Cei aproximativ 100 de funcționari  își vor desfășura activitatea în spații moderne , dotate cu un nou sistem IT.  La parterul clădirii, va funcționa Centrul de Relații cu Cetățenii și  Registratura,  iar la nivelele superioare sunt cele trei birouri ale primarului Daniel Drăgulin și ale celor doi viceprimari , Dulce și Dumbravă, precum și  Departamentul Juridic, Direcția de Integrare Europeană, Serviciul de Gospodărire, Direcția Tehnică, birourile  managerului public și arhitectului-șef, Direcția Economică , Departamentul de Audit, Compartimentul de Urbanism și Serviciul de Avize și Autorizări.

Unul dintre cele mai importante departamente din cadrul primăriei, Serviciul de Taxe și Impozite funcționează în continuare în vechea locație.

În total, 200 de miliarde de lei vechi investiți pentru construcția și amenajarea noului sediu

Suma cheltuită, până în prezent, pentru amenjarea nolui sediu al primăriei se ridică la aproximativ 140 de miliarde de lei vechi, urmând să fie  alocată, de la bugetul local, suma de aproximativ 60 de miliarde de lei vechi pentru construcția la demisol a unei Case a căsătoriilor, a sălii de ședințe a Consiliului Local, dar și pentru amenajare exterioară din jurul clădirii.

Primarul Daniel Dăgulin spune că toată această investiție s-a făcut pentru optimizare serviciilor oferite de administrația locală, locuitorilor municipiului. ,,Este o clădire nouă, spațioasă și multifuncțională care va facilita accesul cetățenilor la serviciile oferite de noi.”

Fostul edil, Nicolae Dragu va fi invitat la inaugurare

Daniel Drăgulin a mai afirmat că un rol important în realizarea acestei investiții îl are și fostul edil Nicolae Dragu. ,,Recunosc că meritul nu este numai al meu, ci și al  fostului edil, Nicolae Dragu pe care îl aștept  săptămâna viitoare  la inaugurarea acestui sediu. Eu sper să ne onoreze cu prezența sa”, a spus edilul Drăgulin.

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

V. Iliuță: PDL Călărași i-a retras sprijinul politic consilierului local, Vasile Dumitrache.

mie mart. 27 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱„Partidul Democrat Liberal se delimitează categoric de orice act sau faptă de încălcare a legii de către orice ales local care şi-a obţinut funcţia cu sprijinul sau pe listele PDL. Responsabilitatea pentru astfel de fapte revine în exclusivitate persoanei în cauză, care va suporta consecinţele […]