Primăria Călăraşi are de achitat datorii de 150 de miliarde de lei vechi

Print Friendly, PDF & Email

primarie sediu sAcum un an, la încheierea mandatului său, fostul edil, Nicolae Dragu, spunea că lasă primăria făra datorii, totul fiind achitat „la zi”. Situaţia a apărut după sentinţa judecătorească dată în procesul cu Alitrans, dar şi după un control efectuat de Curtea de Conturi la Poliţia Locală.

Datoriile, pe care primăria Călăraşi le are de achitat, se ridică la, aproximativ, 15 milioane de lei (150 de miliarde de lei vechi). Acest aspect a fost confirmat de primarul  Drăgulin. ,,Aş dori să terminăm odată cu mitul vehiculat, potrivit căruia, Nicolae Dragu nu a lăsat datorii la primărie. Numai la Alitrans avem de achitat, în urma unor sentinţe judecătoreşti suma de  68 de miliarde de lei vechi. Dacă cei din fosta conducere a primăriei luau măsurile necesare şi achitau, la timp, subvenţiile pentru transportul local, nu se ajungea la această situaţie critică. Din cei 68 de miliarde de lei vechi, am achitat doar 38 de miliarde de lei, la începutul anului.

La Politia Locala s-au incasat sporuri ilegale de  40 de miliarde de lei vechi

O altă problemă o avem şi la Poliţia Locală. În urma ultimului control al Curţii de Conturi s-a constatat că, angajaţii acestui departament, au încasat anumite sporuri ilegale, suma ridicându-se la, aproximativ, 40 de miliarde de lei vechi, bani care trebuie returnaţi la Bugetul de Stat.  Aici este o problemă delicată. În  mod normal, ar trebui reţinute acele sume din salariile angajaţilor. Dar este destul de dificil, pentru că salariile poliţiştilor sunt foarte mici şi  nu ştiu cum vom putea rezolva această problemă. Mai mult, am fost înştiinţaţi de firma General Concrete din Cernavodă, care a realizat construcţia Sălii Polivalente, că primaria  mai are de achitat suma restantă de 38 de miliarde de lei vechi pentru execuţia unor lucrări. În schimb, primăria are de recuperat de la câteva societăţi intrate în insolvenţă, care aveau de achitat primăriei Călăraşi impozite şi taxe, de aproximativ, 6 milioane de euro, bani, pe care,  cred că nu îi vom lua  niciodată de la firmele respective”, a spus edilul Drăgulin.

În condiţiile în care, primăria are de achitat o sumă atât de importantă, de aproximativ, 150 de miliarde de lei vechi, este puţin probabil  să se mai poată  realiza mari investiţii, prin implementarea unor proiecte edilitare. Însă, edilul Drăgulin speră că tot ceea ce  a promis în campania electorală, va şi realiza.

,,Am făcut public acest aspect, pentru a se cunoaşte, exact, situaţia financiară cu care se confruntă primăria Călăraşi şi n-am făcut-o ca să mă plâng. Proiectele pe care le am în vedere, le voi realiza şi nu sunt puţine. Asfaltarea străzii I.L. Caragiale, printr-un program multianual,canalizarea străzilor adiacente  I.L. Caragiale, amenajarea parcului Dumbrava, amenajarea  pieţei Big şi asfaltarea trotuarelor de pe strada Bucureşti. În curând, vom semna contractul  pentru reabilitarea primelor patru blocuri din municipiu. Dar, pentru lucrările edilitare de mare anvergură, singura noastră şansă o reprezintă numai accesarea fondurilor europene şi avem o serie de proiecte europene pe care dorim să le câştigăm pe viitor”, a mai adăugat edilul Drăgulin.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Rămâne la Călărași Secretariatul Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră

mie sept. 18 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Viitorul Program de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 va include 7  județe din România și 8 districte din Bulgaria, iar Secretariatul comun al programului va fi organizat la Călărași, cu o sucursală pe granița bulgară, la Ruse. Deciziile au fost luate miercuri, 17 septembrie a.c., în […]