Ziua Porților Deschise la Primăria Municipiului Călărași

Print Friendly, PDF & Email

ziua portilor deschiseA doua ediție a Zilei Porților Deschise, organizată de Primăria Municipiului Călărași în data de 17 iunie, s-a concretizat într-un nou succes. Patru elevi de elită ai Colegiului Național Barbu Știrbei au făcut cunoștință cu administrația locală din interior, pe parcursul unei săptămâni, iar miercuri, 17 iunie, au ocupat funcțiile pentru care s-au pregătit, cea de primar, respectiv viceprimar și secretar. Cei patru elevi și-au împărtășit gândurile după această experiență:

Alexandra Tuță – primar : ”Într-o primă instanță, aș dori  să spun că această experiență a fost de-a dreptul fascinantă și deosebit de utilă, cu atât mai mult cu cât sunt interesată de acest domeniu și cu cât îmi propun să activez în această sferă pe viitor. Această săptămâna a fost extrem de interesantă, pentru că am reușit într-adevăr să fundamentez anumite noțiuni și să acumulez din ce în ce mai multe informații, care îmi vor fi deosebit de utile și care mă vor ajută să mă dezvolt din punct de vedere personal și profesional. Și toate acestea au fost posibile datorită unei colaborări extrem de frumoase  cu persoane minunate care ne-au sprijinit, care ne-au îndrumat, care ne-au pus la dispoziție o gamă largă de sfaturi și concepte  și care ne-au răspuns la orice tip de întrebare, implicându-ne în activitățile cotidiene ale acestei instituții și ale reprezentaților săi, datorită unor persoane care ne-au integrat într-un colectiv ce își propune atât de multe pentru localitatea noastră. Apreciez, în acest sens, comunicarea transparența, fără echivoc a reprezentanților Primăriei, precum și sprijinul necondiționat pe care ni l-au acordat, în vederea înțelegerii optime a tuturor procedurilor și deciziilor care asigură dezvoltarea comunității noastre. Doresc astfel să mulțumesc domnului primar, precum și colegilor dumnealui pentru această oportunitate unică de a cunoaște mai îndeaproape mecanismele complexe ce stau la baza funcționării eficiente a Primăriei, de a cunoaște mai îndeaproape domeniul administrativ și legislativ și bineînțeles, le mulțumesc colegilor mei, care mi-au fost alături pe parcursul acestei frumoase săptămâni! Mă bucur că problemele cetățenilor și ale orașului sunt atât de intens dezbătute și în final, prin măsuri optime, soluționate! Călărașiul are nevoie de oameni competenți, de valori reale și în ultimii ani, chiar putem sesiza o ascensiune demnă de admirat, pentru care, personal, vă sunt extrem de recunoscătoare! Fără implicarea, devotamentul dumneavoastră și efortul susținut, Călărașiul și locuitorii săi nu ar fi putut beneficia de aceste schimbări, de această evoluție considerabilă.  Sper că și pe viitor să avem colaborări cu Primăria și sper că vor fi soluționate cât mai multe din problemele cu care ne confruntăm, cu atât mai mult cu cât am observat că aceste demersuri există și sunt intens discutate. Concluzionând, consider că această experiență nu mi-a schimbat perspectivă despre activitatea desfășurată în Primărie, ci mi-a întregit-o, întrucât, încă de la bun început, am fost conștientă de dificultatea și amploarea tuturor mecanismelor ce caracterizează această instituție. Din interior, fiecare mic aspect dobândește altă nuanță  și totul căpăta un sens cât se poate de pertinent și cred că este nevoie de o campanie de informare a cetățenilor în vederea schimbării unei mentalități colective nefondate. Călărașiul are nevoie de o permanență dezvoltare și consider că are potențial din plin!”

ziua portilor descise2Luminița Ene – secretar: ”Ziua Porților Deschise la Primăria Călărași a fost o experiență complexă, nouă și în esență, extraordinară. Am întâlnit oameni foarte bine pregătiți în domeniul în care activează, oameni  dispuși să împărtășească din experiența lor și să le ofere tinerilor sprijinul de care au nevoie pentru a se dezvolta. Cel puțin din punctul meu de vedere, persoanele alături de care ne-am petrecut timpul în această instituție ne-au determinat să ne dorim o viziune diferită, să facem schimbări și să credem într-o societate a unor oameni onești care pun accent și pe nevoile celorlalți și pe empatie, nu doar pe interesele proprii. Le doresc mult succes elevilor din celelalte licee care și-au exprimat dorință de a participă la acest proiect și sper că le vor fi de folos informațiile pe care le vor primi în timpul acesta foarte scurt despre administrație, legislație, business și nu în ultimul rând, viață.”

Ionuț Tănase – viceprimar : ”Pot spune că această experiență a fost foarte interesantă și unică deoarece nu ai ocazia de a vedea cum sunt rezolvate problemele orașului din interior în fiecare zi. A fost foarte interesant să văd cum acești oameni lucrează împreună că o echipă, să observ modul de gândire și rezolvările propuse. Mi-a făcut mare plăcere să asist la ședințe deoarece am putut vedea mai bine cum sunt organizate lucrurile și cum sunt atribuite funcțiile fiecăruia în așa fel încât totul să fie fluidizat. Toată lumea a fost foarte deschisă cu noi, ne-au primit cu bucurie în birouri și au avut răbdare să ne explice fiecare detaliu al muncii lor, iar acest lucru mi-a plăcut foarte mult. În concluzie această experiență a fost foarte interesantă,a meritat și am avut foarte multe lucruri de descoperit și învățat.”

Andrei Bănescu – viceprimar : ”Pe parcursul acestei săptămâni am avut ocazia de a cunoaște Primăria Călărași așa cum este ea cu adevărat:  o echipă unită, competență și interesată de viața comunității și a cetățenilor.  M-am simțit integrat și bine primit în această echipă, fapt ce mi-a oferit o satisfacție uriașă. Mai mult decât atât, dorința staff-ului de a ne crea o experiență cât mai reală și aproape de adevăr a fost prioritară, am avut ocazia de a asista la diverse ședințe, la întâlniri și la audiențe. Pe cale de consecință, am reușit să îmi formez o părere pozitivă despre Primăria orașului nostru, să cunosc oameni interesați de viața comunității și să adun informații prețioase. Pe această cale, le mulțumesc domnului primar Daniel Drăgulin, domnilor viceprimari Marius Dulce și Virgil Dumbravă, domnului secretar Mărgărit Sârbu, dar și întregii echipe atât pentru eforturile incontestabile pe care le depun zilnic, dar și pentru implicarea activă în viața tinerilor.”

BIROUL DE PRESĂ                                                            

Please enter banners and links.

Next Post

Parlamentar de week-end

joi iun. 18 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Consemnările unui licean din rol de deputat: “In perioada 8-10 mai 2015 am participa la proiectul naţional Simularea Parlamentului României (simPRO) organizat de  Societatea Europeană pentru Justiţie în parteneriat cu Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti, cu sprijinul Universităţii din Bucureşti şi al Camerei Deputaţilor. Acest proiect […]