Ziua Poliţiei Române va fi aniversată la Călăraşi

imagesMiercuri, 25 martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi va organiza o serie de manifestări menite să marcheze Ziua Poliţiei Române şi împlinirea a 182 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei călărăşene. Activităţile prilejuite de această aniversare vor avea loc în parcarea magazinului Kaufland, din Călăraşi.

Sărbătoarea este un bun prilej ca poliţiştii să fie alături de cetăţenii care doresc să se familiarizeze cu privire la specificul instituţiei, cu tehnica şi dotările folosite de poliţişti la executarea misiunilor încredinţate pentru creşterea siguranţei publice.

Vor fi amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie: laboratorul criminalistic mobil, folosit pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor, autospecialele, tehnică, uniforme din dotarea poliţiştilor de rutieră, ordine publică şi luptătorilor SAS.

Va fi organizat un punct de informare cu privire la oferta educaţională a şcolilor de poliţie, un concurs cu tematică rutieră, constând în recunoaşterea semnelor de circulaţie şi desene pe asfalt şi o demonstraţie de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor cu ajutorul unui câine poliţist.

 

Luptătorii Serviciul pentru Acţiuni Speciale desfăşurarea au pregătit un exerciţiu demonstrativ constând în interceptarea unui autovehicul în trafic, prinderea, imobilizarea şi conducerea persoanelor suspecte, folosind câinele de serviciu şi procedee de autoapărare.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Judecătorul Cristi Danileţ în dialog cu liceenii călărăşeni: ,,corupţia actuală își are rădăcinile în comunism

mie mart. 25 , 2015
Marţi, 24 martie, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Călăraşi a fost gazda unui eveniment inedit, menit să reliefeze realitatea care a cutremurat din temelii societatea românească actuală.  Renumitul judecător din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), Cristi Danileţ a lansat pentru elevii liceului o adevărată provocare, dând curs dezbaterii intitulate ,, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!