Ziua Europei, 9 mai 2021

Print Friendly, PDF & Email

La 9 mai 2021 sărbătorim cea de-a 71-a aniversare a declarației Schuman, punctul de plecare al călătoriei noastre către Uniunea Europeană. Viața și munca lui Robert Schuman au fost definite de dorința sa puternică de a pune capăt războiului în Europa iar astăzi luptăm împreună pentru o lume mai sigură.
Programul Interreg V-A România – Bulgaria, pentru care Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România – Bulgaria are rol de Secretariat Comun, întrupează una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene: cooperarea între oamenii, regiunile și țările aflate aproape pentru a depăși obstacolele comune, contribuind totodată la construirea unei Europe mai puternice.
De Ziua Europei, chiar și în condițiile distanțării sociale, trebuie să rămânem împreună: aceasta înseamnă coeziune, aceasta înseamnă Europa. La fel ca anul trecut, Programul Interreg V-A România – Bulgaria marchează Ziua Europei, în condițiile impuse de criza COVID-19, cu o acțiune initulată Grădina Europeană, ce se va desfășura online, prin care sărbătorim pacea, solidaritatea, valorile UE și spiritul european.
Dacă sunteți interesați să vă alăturați, nu trebuie decât să trimiteți o fotografie cu dumneavoastră (de preferință cu o floare / buchet de flori) până pe 27 aprilie 2021, la adresa de e-mail info@calarasicbc.ro. Fotografiile primite vor acoperi harta Europei, iar produsul final va fi postat pe site-ul Programului www.interregrobg.eu precum și pe pagina de Facebook.
Nu fi timid – zâmbește, fi pozitiv, informează-ți prietenii, fi creativ, ia o cameră și trimite-ne o fotografie cu tine (cu sau fără flori).
Pentru a afla mai multe despre Programul Interreg V-A România–Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele finanțate, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

U.A.T. RADOVANU/ Anunț privind închirierea pășunilor

mar mai 4 , 2021
Anunț privind închirierea pășunilor U.A.T. RADOVANU județul Calarasi prin procedura publică de atribuire directa U.A.T. RADOVANU, județul Calarasi anunță închirierea pentru o perioadă de 10 ani a privind închirierea prin atribuire directă a suprfetei de 16,5..hectare pășune proprietatea privată a U.A.T. RADOVANU, ramasa disponibilă în urma rezilierii unui contract în […]