Virgil Dumbravă îşi va pierde postul de consilier judeţean

Print Friendly, PDF & Email

Virgil DumbravaEşecul răsunător  al formaţiunii ALDE în municipiul Călăraşi nu a rămas fără repercusiuni asupra fostului candidat la primărie, Virgil Dumbravă. În cadrul Organizaţiei Judeţene ALDE s-a luat hotărârea prin care i s-a retras sprijinul politic.  În această situaţie, Virgil Dumbravă îşi va pierde postul de consilier judeţean, locul său fiind luat de către  Laurenţiu State ce provine din zona Olteniţei.  Motivele care au stat la baza acestui demers au fost explicate în faţa presei locale de către Laurenţiu State ce deţine funcţia pe prim vicepreşedinte al  formaţiunii ALDE Călăraşi.

„În perioada campaniei electorale a alegerilor locale, domnul Dumbravă şi-a asumat personal un target, de 10%,  spunând că va câştiga primăria Călăraşi. În urma scrutinului a obţinut un număr de 843 de voturi, ceea ce înseamnă un procent de 3,52%. În aceste condiţii,  nu a obţinut niciun post de consilier în Consiliul Local Călăraşi. Ca urmare a acestui rezultat, întreaga organizaţie a făcut o analiză, cerându-i  domnului Dumbravă să facă un pas înapoi, în ceea ce priveşte postul de consilier judeţean. Eu am candidat la Luica şi mi-am propus un target de 25 % pe care l-am şi atins, câştigând 3 din 11 locuri de consilieri la Consiliul Local Luica.

La nivelul  conducerii formaţiunii noastre   s-a pus în discuţie posibilitatea  de a  accede pe locuri eligibile la Consiliul Judeţean numai acei membri care au obţinut rezultate bune. Iar noi, cei din zona Olteniţa, am  obţinut un scor bun. Am convenit  la cel moment  să fie desemnaţi pe posturile elegibile de consilieri judeţeni atât din zona Olteniţa cât şi din Călăraşi. Domnul Dumbravă nu a acceptat acest lucru.”, a spus State Laurenţiu. În perioada imediat următoare conducerea ALDE de la nivel central va înainta la Consiliul Judeţean documentele care atestă retragerea sprijinului politic al lui Virgil Dumbravă.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

L. Belușică, S.J.U. Călărași: “Soluția nu este împiedicarea medicilor să plece din țară, ci găsirea unor substituenți!”

sâm sept. 17 , 2016
Sala de ședinte a Consiliului Județean Călărași a găzduit vineri, 16 septembrie, conferința națională „Hemoragia sistemului medical din România – de ce ne pleacă medicii?”, manifestare ce s-a bucurat de prezența unui număr de peste 60 de persoane, care au dezbatut problemele sistemului medical din România și au venit cu […]