Vicepreşedintele Bogdan Georgescu este incompatibil

Print Friendly, PDF & Email

Bogdan Georgescu 2Vicepreşedintele Bogdan Georgescu ar putea părăsi scaunul din fruntea Consiliului Judeţean, mai devreme decât s-ar fi aşteptat. Zilele trecute, instanţa a emis o hotărâre prin care acesta a fost declarat incompatibil. Acest aspect a fost anunţat de preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu: ,,Domnul Georgescu a primit o hotărâre de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, prin care a fost declarat incompatibil. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă. Este vorba de un Raport al ANI,  mai vechi, ce a făcut obiectul unei acţiuni în instanţă. Acum câţiva ani în urmă, acesta a deţinut funcţia de consilier judeţean şi, în acelaşi timp, ocupa şi funcţia de şef al Cancelariei Perfectului.  În  această situaţie, el nu mai poate deţine funcţia de consilier judeţean şi nici pe cea de vicepreşedinte al acestei instituţii.”

În replică, Bogdan Georgescu a afirmat: ,,În momentul de faţă, există o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care s-a admis recursul formulat de A.N.I., recurs care a fost urmare a procesului câştigat de mine la Curtea de Apel. Este vorba de o situaţie de incompatibilitate sesizată într-un raport al ANI, din 8 decembrie 2011. Dar situaţia de incompatibilitate a încetat din luna mai, 2009,  înainte de apariţia Legii ANI, care a fost în anul 2010. Nu ştiu dacă Hotărârea este definitivă şi irevocabilă, pentru că nu am primit comunicarea. Însă pot spune că nu mi se pot aplica sancţiunele prevăzute în Legea ANI, pentru că aceasta a apărut ulterior stării mele de incompatibilitate. Legea ANI nu se poate aplica retroactiv. Consiliul Judeţean trebuie să aplice sancţiunile care erau existente în perioada când am fost în situaţia de incompatibilitate, în 2009,  iar atunci existau alte prevederi legale prin care nu era stipulată suspendarea din funcţia de consilier judeţean şi nici nu se interzicea dreptul de a candida pentru următorii 3 ani.”, a spus Bogdan Georgescu.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Călăraşi demarează acţiunea de toaletare a arborilor!

vin feb. 27 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria municipiului Călărași, prin Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, demarează, începând cu prima săptămână din luna martie 2015 programul de tăieri de corecție la diverși arbori, arbuști și buruieni. Programul se desfășoară concomitent cu cel de curățenie al operatorului de salubrizare URBAN SA.     […]