Vasile Iliuţă:,,Sănătatea este domeniu prioritar pentru Consiliul Judeţean Călăraşi”

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, s-a întâlnit cu șefii de secții din Spitalul Județean de Urgență: “Sănătatea va rămâne domeniul prioritar pentru Consiliul Județean Călărași”

Joi, 4 august, conducerea Consiliului Județean Călărași s-a întâlnit cu medicii șefi de secții din cadrul Spitalului Județean de Urgențe pentru a se informa în legătură cu problemele care afectează calitatea actului medical.

Medicii au reclamat deficitul de cadre medicale, aprovizionarea discontinuă cu medicamentele de uz curent dar și necesitatea unei mai bune dotări cu aparatură medicală.

Președintele Consiliului Județean Călăraşi, Vasile Iliuță va foto 1foto 2 căuta soluții pentru toate deficiențele din spital: “Încă de la preluarea mandatului am spus că domeniul sănătate va fi prioritar în activitatea mea. În ședința din 26 iulie, Consiliul Județean a aprobat un prim set de măsuri stimulative pentru medici, azi am venit alături de dumnealor ca să aflu, direct, care sunt principalele problemele care trebuie rezolvate. Mi-am notat care este necesarul de aparatură medicală pentru ca toate secțiile din spital să funcționeze normal și va trebui să găsim soluții financiare. Mâine mă voi duce la Ministerul Sănătății pentru a căuta rezolvarea unor probleme alături de autoritățile centrale. Pe lângă finanțarea unei părți din necesarul de aparatură medicală, voi ridica și problema apăsătoare a lipsei medicilor la Călărași.

Ne străduim să creăm condiții pentru ca medicii să vină în spitalul nostru. Însă pentru că acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, vreau să cer sprijinul Ministerului Sănătății pentru a încheia parteneriate cu spitale din București, astfel încât acestea să preia, fără probleme, cazurile urgente care nu pot fi rezolvate la Călărași. Pacienții trebuie să poată beneficia de toate măsurile pentru ca starea lor de sănătate să fie protejată.

Cred într-un parteneriat cu medicii din Călărași, am luat cunoștință și cu nemulțumirile multor pacienți, am văzut și care sunt eforturile pe care, de multe ori, doctorii le fac dincolo de nivelul real la care sunt plătiți. De aceea cred că trebuie găsite soluții și pentru o remunerare echitabilă a acestui efort. Da, sunt multe de făcut, sănătatea va rămâne domeniul prioritar pentru Consiliul Județean Călărași și vom face tot ce trebuie pentru îmbunătățirea serviciilor medicale.”, a precizat preşdintele Consiliului Judeţean, Văsile Iliuţă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

100 de milioane de lei pentru plata gărzilor suplimentare ale medicilor, din 1 octombrie

lun aug. 8 , 2016
Guvernul României a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru creşterea plăţii gărzillor medicilor, mărirea urmând să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie, fondurile urmând să fie obţinute din administrarea mai eficientă a resurselor, anunţă Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii sindicatului Federaţia “Solidaritatea Sanitară” susţin […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!