Valeriu Nistor,director IBM România a fost, pentru câteva ore, ,,mentorul” tinerilor călărăşeni

Print Friendly, PDF & Email

foto Nistor 3Şi de această dată, deputatul călărăşean Daniel Florea  şi-a onorat o promisiune mai veche, făcută liceenilor călărăşeni,  invitându-l  la Călăraşi pe  Valeriu Nistor, un reputat om de afaceri român,în prezent, director la IBM România, ce  deţine, în acelaşi timp, şi conducerea Camerei de Comerţ Româno –Americane (AMCHAM). Scopul vizitei sale a fost acela de a le împărtăşi  tinerilor câteva din secretele unei cariere de succes.

În dimineaţa zilei de joi 1 august, a.c., pe terasa River’s Lounge,într-o atmoferă relaxantă, deputatul Daniel Florea şi Valeriu Nistor s-au aflat în mijlocul studenţilor  şi alături de  cei mai buni elevi  de liceu din Călăraşi, Olteniţa  Fundulea şi Lehliu Gară.Tema discuţiilor a fost una  pragmatică, ancorată la realităţile cu care se confruntă tinerii pe drumul devenirii lor profesionale.

,, Am satisfacţia că am reuşit să am alături la masă atâţia oameni deştepţi, care, sper eu, că , peste ani, vor deveni certitudini. Cred că aveţi toate calităţile necesare şi trebuie investit în voi, atât material cât şi moral. Este important că aveţi printre voi oameni care au reuşit în viaţă şi să vedeţi că sunt  persoane normale ca şi voi, dar, care au  avut inteligenţa să facă alegerile corecte în viaţă. Este foarte important să  aveţi printre voi  un om de mare valoare, aşa cum este Valeriu Nistor . În felul acesta, aveţi şansa să vedeţi cum gândesc şi cum vorbesc astfel de oameni şi să vă raportaţi cariera  la exemplele unor asemenea oameni”, a spus deputatul Florea,  tinerilor călărăşeni.

Preţ de câteva ore,Valeriu Nistor a reuşit să –i captiveze pe cei aproximativ 36 de tineri călărăşeni,  dându-le  adevărate lecţii de viaţă, dezvăluindu-le, în acelaşi timp, câteva din secretele  ascensiunii sale profesionale. ,,  Disciplina şi curajul sunt doar două calităţi, pe care tebuie să le aveţi pentru a reuşi în viaţă . Nu succesul defineşte un om în viaţă ci eşecul, capacitatea lui de gestiona situaţiile de nereuşită. Când intervievez pe cineva, pentru o poziţie importantă în conducerea IBM , nu mă interesează cât de multe lucruri a reuşit în viaţă, mă interesează ce n-a reuşit sau cum a reuşit să gestioneze  o situtaţie critică. Asta spune multe despre caracterul acelui om şi despre comportamentul său . Ca tineri, trebuie să aveţi curaj, pentru că eşecurile şi responsabilităţile la vârsta voastră sunt minime.Puteti să încercaţi orice activitate vă trece prin minte, atâta timp cât este legal şi nu vă afectează fizic”, le-a zis tinerilor Valeriu Nistor . Totodată, directorul IBM a reuşit să stârnească interesul celor prezenţi,  în  momentul în care a prezentat etapele  ascensiunii sale în cariera profesională. ,,Prima  mea afacere am început-o la şase ani, când am organizat o tombolă ce avea ca premiu, un ceas stricat. Când am ajuns mai mare, am vândut în trenurile de navetişti cerceii, pe care îi confecţionam noaptea. Asta era în anii  din epoca comunistă. Am fost şofer de taxi,bodyguard de cazinouri. Apoi am terminat şcoala şi am devenit inginer.  Ca inginer, am lucrat în trei schimburi apoi am intrat intr-o firmă internaţională ce comercializa instalaţii industriale . Am fost director la XEROX, atât în Austria cât şi în România. Din 2007, am administrat propria mea firmă de consultanţă financiară iar, de la începutul acestui an, am devenit directorul IMB România şi, totodată, preşedintele AMCHAM”, a mai adăugat Valeriu Nistor.

Prezenţa lui Valeriu Nistor la Călăraşi  a constituit o bună oportunitate pentru promovarea liceenilor merituoşi. Tânărul călărăşean  Andrew Murray, câştigătorul Premiului I si al Medaliei de Aur la Concursul Internaţional  ,,INFOMATRIX”, Ediţia 2013,  a  fost invitat la Centrul de Inovare IBM.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Ion Stan – noul director al Camerei Agricole Calarasi

sâm aug. 3 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Cunoscut ca om de afaceri, în domeniul serviciilor de pază, protecţie şi transport valori, Ion Stan a cochetat, în ultimii ani, cu activitatea politică.Trecut de la PDL la PNL, a candidat în vara anului 2012 la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călărasi, din partea […]