Valentin Barbu, secretar general PNL Călărași:,,Duminică, diferența reală dintre candidați va fi dată de numărul românilor care vor veni la vot”

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 22 noiembrie, secretarul general al PNL Călărași, Valentin Barbu, a dorit să facă, în cadrul unei conferințe de presă, o scurtă comparație între cei doi candidați din turul al II-lea la alegerile prezidențiale: Klaus Iohannis , PNL, și Viorica Dăncilă, PSD.

,,Între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă opțiunea noastră ar trebui să fie clară: Klaus Iohannis. Nu spun asta din subiectivitate, pentru că sunt membru PNL, ci din motive foarte simple pentru noi toți: punctul forte al președintelui a fost reprezentarea în plan extern a României, aceasta fiind prima sarcină a unui președinte. Este o performanță pe care niciun președinte român nu a avut-o până acum. În decurs de doar o lună și jumătate, președintele Klaus Iohannis a fost invitat de două ori la Casa Albă, de președintele SUA. Prin prezența la Casa Albă, pe lângă parteneriatul strategic principal pe care l-a încheiat România cu SUA, au fost încheiate și niște acorduri economice. În afară de susținerea evidentă pe care o are România din partea SUA, trebuie amintit și faptul că, în Europa, au fost frecvente întâlnirile la vârf ale președintelui Iohannis, cu omologii săi. Este foarte important să faci lobby pentru țara ta, direct, într-o limbă străină, în întâlnirile cu liderii Partidului Popular European, cu președinții Comisiei Europene, ai Parlamentului European și exemplele pot continua. Sunt evidențe pe care nici măcar Viorica Dăncilă nu le poate contesta.
În al doilea rând, în ceea ce privește siguranța și securitatea națională, faptul că a respectat promisiunile făcute, a contat foarte mult, deoarece am fost printre puținele state care s-au angajat să aloce 2% din PIB, pentru bugetul Apărării Naționale, ceea ce s-a și întâmplat, fiind felicitați de Donald Trump pentru acest lucru. Ne așteptam, poate, cu toții, să fie mai implicat în politica națională a României, făcând și o comparație cu ceea ce am avut înainte: un președinte jucător, care ne oferea și circ și pâine. A avut un guvern total ostil, condus de Dragnea, până în 26 mai, Viorica Dăncilă fiind produsul domnului Liviu Dragnea. În acest guvern, care nu a urmărit să avem o Românie puternică în plan economic, era greu să te implici mult mai mult în politica internă a României.

De ce nu Viorica Dăncilă, președinte?

Așa cum ați văzut și în ultimele zile, Dăncilă nu are argumente, ca să ajungă să ocupe o asemenea funcție. Mă gândesc de ce aceia, care nu sunt votanți PSD și nu sunt hotărâți să îl voteze pe Iohannis, ar avea motive să se îndrepte către Viorica Dăncilă și nu găsesc niciun argument. S-a extras din tot ce s-a întâmplat din România ultimilor doi-trei ani și a apărut pe un cal alb, făcând promisiuni. În afară de a mări pensii și salarii, în anumite sectoare, din împrumuturi externe, nu s-a întâmplat nimic. Iar cei mai afectați de acest lucru sunt cei cu salarii mici, care, chiar dacă au primit 100-200 de lei în plus, inflația a depășit această majorare.
E greu de crezut că românii, în marea lor majoritate, vor vota duminică în alt sens decât Klaus Iohannis și va fi foarte importantă prezența la vot. Sperăm să vină la vot peste 50% dintre români, pentru că în acest caz scorul pentru Iohannis va fi mult mai bun, de peste 60%, și va arăta reala diferență dintre candidatul PNL și cel al PSD, Viorica Dăncilă.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță: ,,M-am prezentat la vot cu gândul continuității proiectului #RomâniaNormală”

Dum nov. 24 , 2019
Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a transmis cu ce gând a votat, în turul II al alegerilor prezidențiale: Prieteni, ,,M-am prezentat la vot cu gândul continuității proiectului #RomâniaNormală, la demnitatea și încrederea pe care un #președinte de stat trebuie să o aibă. Astăzi, votăm pentru noi și copiii noștri! […]